2012. április 4., szerda

Amerikai farm piros- fehér- kékben

Ha nem is mindenki, de ez a család biztosan egyetért a múltkori bejegyzésem témájával, miszerint Tyúkot tartani jó. Ugyanis ők konkrétan a tanyasi tojástermelésből élnek. Most nem a csirkeólakat és az egyéb kiszolgáló helyiségeket szándékozom bemutatni, igaz arra is kíváncsi lennék, hanem piros- fehér- kék farmházukat. 
Elgondolkodtam, hogy ha egy magyar ház épülne a piros- fehér- zöld jegyében, vajon mindenki elvetemült szélsőjobbosnak titulálná őket? Felteszem igen, és lehet lenne alapja is, de ez már lehet csak az én sztereotípiáim egyike. DE! Azért mindenképpen érdemes elgondolkoznunk azon, hogyan lehet az, hogy egy párszázéves nemzet, mint az amerikai ilyen büszke és öntudatos tud lenni, míg mi, akik elméletben ezer éve itt vagyunk már, nemhogy büszkék nem vagyunk, hanem szégyelljük még a valós értékeinket is. Kicsit elkanyarodtam a lakberendezés, vidéki élet témától, de meglátjátok, ezt a házat nézegetve valóban felmerülnek a kérdések, hogy meddig tart a nemzeti öntudat, hol kezdődik, ami már sok? Mi a hagyománytisztelet? 

A tornácról azért látszik néhány zöld magasban lévő tyúkól.
A teríték választás során is maradtak a házat meghatározó színek mellett.
Igaz nem függöny, de nekem nagyon tetszik ez a konyharuha.
A farmház stílusban is könnyű "elcsúszni", a kakasok és a fodor szerintem már ilyen.
 A zászló színei és a csillagok. Az éppen nem használatos kandallót egy paraván takarja. Remek ötlet.
 A fokok megfelelő megválasztása egy emeletes ház építése során kincs. Az építészeknek szeretném felhívni a figyelmét, ha jó lépcsőn járnak, könyörgöm, hogy fogjanak centit és kezdjenek méricskélni, hogy legközelebb az övék is ilyen kényelmes legyen! Nagyon szép az ív is benne.
A bontott tégla a fehér lambéria a festett hajópadlóval mindig remek együttest alkot.
Az emeleti hálószobák között látható gardrób kapott helyet, ha vendég jön és esetleg fázna, akkor tudja, hol talál plusz takarót.
Az ágy kicsit kórházi ágy hangulatát kelti, de a komód, amely itt asztalként funkcionál nagyon aranyos.
Egyáltalán nem kisfiús a kék-fehér csíkos tapéta. Nem kell ide mobil, hogy az ember reggel tudja hány óra van. (A kakas is biztosan kukorékol.)
Törökfürdő?
 Igazán formás ez a porcelán beépített mosdó. A bontott tégla bírja, ha vizes lesz.
A fürdőszobába egész szekrénysort alakítottak ki. Minden ipari mennyiségben megtalálható itt.
 Újra a földszinten járunk. A reggeliző pultnál mindenki kedvére válogathat.
 Itt tényleg van helye és van funkciója is a konyhaszigetnek.
Komoly tányérgyűjtemény. Mindig nagyon tetszik, ha az ablak alatt van a mosogató, így nem olyan unalmas a mosogatás.
A székszoknyák, mind más- más anyagból készültek.
Régi, formás komód kicsit felturbózva extra fogantyúkkal. Ez a kép nagyon tetszik nekem.
A zászló kint lebeg. A bontott tégla járda, a kerítés, az óriási tornác nagyon tetszenek.
Milyennek találod ezt a házat? Mi az ami igazán tetszik benne? Mit gondolsz Magyarországon elképzelhető lenne egy piros- fehér- zöld ház?


3 megjegyzés:

  1. Nagyon-nagyon tetszik. Én is épp ezekkel a színekkel készülök berendezni a kicsi nyaralónkat.
    (a kakast és a fodrot észre sem vettem, annyira tetszett minden más)A lépcső íve is tényleg csodás.
    Egy dolog járt közben a fejemben, mindenkivel előfordul (gondolom), hogy egyszer csak ajándékba kap egy stílusban oda nem illő tárgyat. Legyen az mondjuk egy zöld vagy sárga váza, tengerparti szuvenír, stb... Mit csináljunk vele? Mostanában gyakran foglalkoztat ez a kérdés. Hiába rendezem én be "valahogy" a lakást, ha szerető barátok, vagy család hazahoz egy szép emléket a nyaralásából. ?

    VálaszTörlés
  2. Igen, Nóra ez nagy kérdés. Én úgy vagyok vele, hogy a családunknak, közeli barátoknak hála a Istennek, jó ízlése van, tudják, hogy mi illik a mi házunkba, kertünkbe. Ha véletlenül olyan darab kerül hozzánk, ami nem passzol, én csak azért nem használom, mert kaptam. Pl: kaptunk két szép takarót az új kanapénkra letakarni. DE én nem akarom letakarni, mert azért vettünk újat, hogy látszódjon és ne kelljen takargatni. Az egyik takarót aludni használom, a másikat majd vendégeknek adom, vagy hidegebb nyári estéken használjuk a teraszon.
    A hűtőmágneseket, egyéb nyaralási emlékeket, amik nem illenek hozzánk szépen lassan kiszivárogtatom a házból. :)

    VálaszTörlés
  3. Én tovább szoktam ajándékozni vagy felteszem a vaterára:)sajnos csak igy lehet megszabadulni ilyenektől vagy egyszerüen kidobom és nem csinálok belölle gondot,ha esetleg valaki rákérdez hogy holvan akkor azt szoktam modani a barátnöm elkunnyizta:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...