2011. július 13., szerda

Dekoráció fogadásra


 Megkértek, hogy egy művésztelep megnyitójának a fogadásra tervezzek és valósítsak meg valamilyen díszítést. Most ezt a projektemet mutatom be nektek, holnap pedig a megvalósulás képeit is láthatjátok.
Terveim inspirálója a körömvirág volt. 
Koncepcióm, ami mentén a terveket készítettem:  legyen vidékies, mert hogy a 28 művész egy-egy hetet már töltött Zalában, most a közös alkotásra gyűltek össze a Balaton mellett. Egyszerű legyen, de vidám, friss. 
Fel lehessen benne fedezni, hogy Zalában járunk. A levendula képviselte Keszthelyet, a körömvirág a zalai falvak egyik legkedveltebb virága. Sárga szín számomra vidámságot, fiatalosságot sugároz.
Rendkívül fontosnak tartottam az egyszerűséget, ugyanis a fogadás helyszíne egy ifjúsági tábor óriási ebédlője, ezért röhejesen hatna egy túl elegáns asztal. Az asztalok elhelyezése is fix volt. Fehér étkészlettel és egyszerű, vékony evőeszközökkel gazdálkodhattam.
Fehér abroszokra tortapapír asztalközepeket vásároltam, melyekre kis sárga pillangókat ragasztottam illatos fiók papírból. A tortapapírt utoljára ovis koromban használtam amikor Anyu a papírtáncosnő ruhámat varrta belőle. Akkor is gyönyörű lett,  most sem veszített fényéből ez az olcsó kis darab. A széle teljesen olyan, mint az igazi csipke. Fogom még használni másra is, ebben biztos vagyok.
A sárga papírokra rányomtattam a menüt, hogy nehogy valaki már a levessel jól lakjon és ne maradjon hely a desszertnek.A menükrátyákat később kilyukasztottam és zöld selyemszalagból masnit kötöttem rá a sarkába.
Szerettem volna élővirágot az asztalra. A vázákba levendula és sok- sok körömvirág került. 
A kedvenc Lidlben kapható szalvétámat használtam megint. Összetekertem és sárga selyemszalaggal kötöttem át minden darabot. Minden szalvétába egy szál levendulát tűztünk a helyszínen. 
Ajándék. A művészek, polgármesterek, vendégek számára valami ajándékot szerettünk volna adni. Mindenki egy adag körömvirág magot kapott fehér zacskóban. (1Ft volt darabja! :) Erre nyomtatott sárga papírból került a rendezvény címe és a kis pillangó, aki több helyen megjelent a díszítésen. 
A megnyitó szövegébe is belekerült a körömvirág, a művészeti vezető kérte, hogy ültessék el a magokat, vigyék haza azt a szeretet, életérzést, amit az itt töltött hetek alatt tapasztaltak. 
Egyszerű üveg vázákat és boroskancsókat választottam, az ételsorhoz fehérbor dukált, ami külön jó volt, mert illett a színvilágba. Ezek képeit holnap látni fogod. 
Hogy tetszik a készülődés?
  

5 megjegyzés:

  1. A készülődés is tetszik, ötletes, aranyos és üde, friss. Én is szeretem a körömvirágot, rengeteg volt a kartünkben - amíg volt kertünk.
    De már láttam a végeredményt is, már ott is tettem bejegyzést. A menü is nagyon jó, én is falatoznék belőle, imádom a gyümölcsös rétest.

    VálaszTörlés
  2. Mennyi munka! Nagyon ügyes vagy, hogy ezt összehoztad! Remek ötletek, és nagyon klassz koncepció. A virágmagok ötlete briliáns, én is kérek!!!
    :))))

    VálaszTörlés
  3. Írd meg emailben Réka a címed és küldök virágmagokat, nem emailben. :) Ha valaki másnak is kell szóljatok! :D
    A mályváról is szívesen adok majd. http://otthonvideken.blogspot.com/2011/06/orias-kerti-malyva.html

    VálaszTörlés
  4. JAJ DE JÓÓÓÓÓ!!!!!
    :)))))

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...