2013. március 27., szerda

Álomotthon lengyel- francia módra

Az ízlésünk folyamatosan változik, alakul, formálódik. Néhány éve még teljesen más dolgok tetszettek, nem mondom, hogy az ízlésem a szöges ellentétébe fordult volna, mert erről szó sincsen. De talán formálódott, finomodott, vagy jobban körvonalazódott a gyakorlati tapasztalataim alapján mi is az, amit szeretnék, mi az amit szeretek. És persze tagadhatatlan az is, hogy a változást a családi változás is hozta. Mert mást akar egy fiatal pár, és másra vágyik egy család. 
Nézzük csak, mik is azok, amik nagyon tetszenek mostanság: hajópadló, mégpedig nagy összefüggő felületekben. Imádom, amikor nincs küszöb, és a terek csak a funkciók mentén tagolódnak. 
Tetszik a famennyezet, továbbra is csak fabútorok jöhetnek szóba, de már nem csak viaszolva, hanem a fehér, a krém is helyet kaphat közöttük. Még mindig lenyűgöznek a szép tárgyak, de a mérték fontos lett, már nem bírom a minél több, annál jobb megoldást. Kell a rendezettség, a letisztultság, a rendszer,  ezért is tetszenek a becsukható szekrényék, amik nem engednek mindent a kíváncsi szemek elé tárni.
Jöhet a fehér, de jöjjenek a színek is! Mégpedig az élénk színek, a színfoltok, melyek a legködösebb reggelen is feldobják az embert. És áradjon a fény a lakásban, legyen világos, amennyire csak lehet. Este pedig gyújtsunk gyertyákat, lámpákat, hangulatvilágítást.
Összefoglalómat megtestesíti a most bemutatott otthon, minden benne van, ami nekem mostanság igazán tetszik. Egyetlen problémát látok benne, a lépcső kialakítását, sehogy sem tudom elfogadni, miért kellett a ház közepére rakni??
Ha vágyunk a most divatos konyhaszigetre, de nem szeretnénk elkötelezni magunkat évtizedekre, akkor remek megoldás lehet a fából készült sziget- asztal. Gyönyörű a viaszolt padló.
L alakú helyiség egyik felén kapott helyett a nappali, középen az étkező és a teraszajtó, mellyel egybenyitható a nappali. Az L másik szárán a konyha található.
Húsvétra terítve.

 
A konyhában nagyon sok szekrény, fiók kapott helyet, hogy rendet tudjanak tartai.
A hagyományos kétsoros alsó szekrény- felső szekrény helyett, a részben teljesen beépített megoldást választották. Mégsem túl robusztus az összhatás. Az üvegtárolókban még egy zacskó tészta is nagyon jól mutat. Szépek a porcelánfogantyúk, a vastag famunkalap.

Messziről a bordó csempe a tűzhely körül, tapétának tűnik.
A nappaliban nagyon sok ülőhely van, központban a kandalló. Az Ektorp kanapék minden évszakban más- más párnával variálhatóak. A kovácsoltvas kanapé nyáron a teraszon állhat.
Az egységes fehér falak, nagyon jó hátteret biztosítanak a több funkciónak egy légtérben.

A fürdőbe a konyhaihoz hasonló beépített szekrényt csináltattak.Gyönyörű a padló.
Apró, praktikus és esztétikus ötleteket.
A hálószoba az emeleten kapott helyet. Sok- sok fonott kiegészítő, ágyneműtartó, fiókok. Szimmetrikus, könnyed, vidékies.
 Megnyugtató hálószoba, kosarakkal, barátságos kiegészítőkkel.

 Neked mik tetszenek mostanság? Mi az, ami álmaid otthonában biztosan megvan?

2 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Szia! Nekem mostanában ugyanezek tetszenek, mint Neked:)
    A lépcsővel szerintem nincs gond, jól elválasztja a két funkciót és könnyed, számomra nem zavaró. Talán csak a korlát hiánya, mert szerintem így elég balesetveszélyes.
    Ui.: Csodás a blogod! :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...