2013. március 19., kedd

Egyszerű, fehér fürdőszoba pinkkel megbolondítva- ötletek, árak, lelőhelyek

Korábban is készítettem már hasonló cikket, mint a mai, akkor egy csillagos, rózsaszín kislány szobát vettem górcső alá. Egy inspiráló képet nézegetve, eljátszottam gondolattal, hogyan tudnám nagyon hasonlóan, lehetőleg minél olcsóbban megvalósítani, az ihletet adó helyiséghez, nagyon hasonló hangulatot, teret. 
A mai választott helyiség egy fürdőszoba.
Lambéria burkolatként való használata sokakban kelt félelmet, hogyan reagál a vízre, nem fog-e penészedni, berohadni, lejönni róla a festék. A megfelelő kezelés és védelem esetén nem! Norvégiában, az északi országokban olyan jó minőségű favédő festékeket használnak, hogy bátran alkalmazzák a faházak kültéri festésére is ezeket az anyagokat, és a zord időjárásnak is ellenállnak. Gondoljunk csak a svédvörös faházakra, amik nem kopottak, nem málnak, mert megfelelően vannak kezelve.
Ha mégis idegenkedünk a lambéria használatától, nagy családban élünk, sok kipacsáló gyermekkel, akkor válasszuk a legolcsóbb fehér csempét burkolatként, de semmiképpen ne csempézzük be az egész helyiséget, csak ahol szükséges és valóban víz éri a védendő falszakaszt. Jó zalai lévén, a Zala Kerámia fehér csempéjét ajánlom, melynek 1790Ft a négyzetméter ára.



A választott helyiség, amit szeretnénk "leutánozni". Lábas kád, fehér felületek, pink kiegészítők.

Így fest felújítás után a helyiség.

 
A helyiség felújítás előtt ilyen volt. Nem álmaink fürdőszobája az biztos. Nagymamás, ósdi és álromantikus.

Duravit extra mosdó 107.450 Ft                                      Alföldi mosdó, 24262 Ft
Ha családi kassza engedi választhatunk a felső kategóriás mosdók és kádak közül is, de az olcsóbbak között is találunk igényes, szép darabokat. Ne keseredjünk el, ha nem telik százezer forint egy mosdóra!


A lábas kád nem olcsó mulatság,. legolcsóbban 236.000 Ft-ért találtam újat a netes piacon. És nem ritka az 500.000 Ft-ost kínálat sem. Azonban, ha a kreativitásunk, vállalkozó kedvünk engedi, akkor találhatunk felújítandó lábas kádat az aukciós oldalakon. Ez a darab 15.000 Ft-ért kelt el. Ne ringassuk magunkat hiú ábrándokba, hogy olcsó lesz a felújítás, mert nem lesz az! De biztosan sokkal jobbon jövünk ki a jelentős anyag és munkadíj mellett is, mint az új darabok.

Már csak a kiegészítők maradtak. Amiket bármikor változtathatunk, mert a fehérhez tökéletes passzol a pink, a türkiz vagy akár a kék- zöld is. Én szívesen látnám a helyiséget türkiz kiegészítőkkel is. Egy kutatásban olvastam, hogy a magyar felújított vagy újonnan épített fürdők még mindig több, mint 80%-a kék. Érdekes, hogy ennyire tapad a tudatunkhoz a kék- víz összefüggés. Most nézzük a fürdőt pinkben.


Régi székeket, kis rakodó asztalkát vehetünk aukciós oldalakon, bolhapiacon, esetleg kotorászhatunk a nagyi padlásán, hátha találunk egy- egy szép darabot, amit csak csiszolni, festeni kell majd. Ezek közül szívesen választanék egyet, 2500 Ft/ darab kínálja az eladó.
Hasonló asztalkát vehetsz, festéssel, olyan lesz akár a képen. Az aukció már lezárult itt, de találsz hasonlót biztosan. 

Fürdőszobai kilépő a Tesco kínálatából, 1690 Ft, élénk változatos színekben kapható. Hozzá illő, puha fürdőlepedő 2490 Ft.  A mosdó fölé kerülhet a csíkos pohár, a fogkeféknek, ez is az FF Home kínálatából való, 1390 Ft.

 Antikolt fehér tükör, nagyon jól illene alábaskádhoz, a minta egy kis romantikát visz a helyiség hangulatába. Művészet és Dekoráció kínálatából való, 13800 Ft.
A fehér, fémkanna Ikea termék, 2490 Ft. Apró kiegészítőkre lesz már csak szükség, a tökéletes hangulat megteremtéséhez: üvegváza, üveg kis tároló.
 
Szükség van a helyiségbe mindenképpen egy látványos raffrolóra, a Laguna termékek között válogattam, melyek mindegyik megtalálható és rendelhető is a Kitty Függönyszalonban is.   A falra, képkeretekbe is kerülhet ebből az anyagból egy- egy darab, de tehetünk tapétát is a keretekbe.

 Hogy tetszik a cikk? Hasznosnak, érdekesnek találtad? Inspirált téged hasonló fürdő kialakítására?

1 megjegyzés:

  1. Nagy örömmel olvastam ezt a bejegyzést. Én is nagy híve vagyok a régi szaniterek felújításának és a használt bútorok beépítésének. Mi nemrég költöztünk új, bérelt lakásba. Párom is én is nagyon szeretünk barkácsolni és kedveljük a régi holmikat, úgyhogy úgy döntöttünk, nem ruházunk be új butorokra, csak használtakat veszünk. Még a szanitereket is sikerült használtan beszereznünk. (na jó, a wc-t nem:-)) Martina

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...