2013. március 13., szerda

Csíkok mindenhol

A csíkos örök divat, ahogy az öltözködésben, úgy a lakberendezésben is. A csíkos minta nagyon jellegzetes, figyelemfelhívó, ezért ha szeretnénk egy -egy látványos pontot az otthonunkba, akkor alkalmazzuk nyugodtan. A nagy felületek csíkosra festését körültekintően gondoljuk át, mert ahogy ruha esetén is, a keresztbe csíkos szélesít, a hosszába csíkos optikailag nyújt. Kis belmagasság esetén alkalmazzuk a hosszanti csíkokat, akár élénk színekkel, hogy tágasabbnak tűnjön a szoba. Ha a helyiség egyetlen falát festjük vagy tapétázzuk csak csíkosra, akkor az lesz a szoba fókuszpontja és minden belépő tekintete azonnal azt keresi majd.
A csíkok vastagságának változtatásával különböző hatást érhetünk el, a konzervatívtól egészen a modernig.
Nem csak a falakon, hanem a bútorokon, textileken, kiegészítőkön alkalmazhatjuk a csíkosat. A klasszikus fekete- fehér csíkok elegánsak, a kék- fehér tengerész minta nyárias, üde, ha erős színeket használunk a csíkozás során, akkor markáns tereket kapunk, melyekhez visszafogottabb kiegészítők dukálnak.
Festhetjük a padlót vagy akár a plafont is csíkosra, így még nagyobbnak fog tűnni a szoba. De ha sajnáljuk a drága hajópadlót, akkor válasszunk csíkos szőnyeget helyette, amit bármikor kicserélhetünk.

Forrás

Az élénk kanapé, lendületes, vidám, tavaszias. Ez a kanapé mosható, váltogatható rajta a huzat. A zöld fehér párost remekül kiegészíti a rózsaszín. A többi bútor kevésbé hangsúlyos.
Forrás
Ha nem vagyunk olyan bevállalósak, akkor alkalmazzunk apró, csíkos kiegészítőket. Konyharuhákat, párnákat, esetleg függönyöket.

Forrás
Nagyon érdekessé teszi ezt a szokatlan teret, a vastag fehér- bézs csíkozás. Remekül mutatnak a falon a családi képek, a fekete- fehér keretben. A falburkolat megakadályozza, hogy a koszos kis kezek látható nyomot hagyjanak a festésen.
Forrás
Nyár költözik a fürdőszobába, az IKEA nyári termékei között található ez a piros- fehér csíkos, domináns szőnyeg.
Forrás

Ha a színek, árnyalatok passzolnak egymáshoz, akkor akár többféle csíkos anyagot, felületet is variálhatunk egymással. A sok csík ellenére, nyugodt összhatást érhetünk el vele.

Forrás
Nagyon trendi, és mutatós a csíkos fal, bordűrökkel elválasztva. Előtte az antik szék újragondolva, a kis lábtartó modern textilje különös ellentéte a szék cirádáinak.
Forrás
Nagyon markáns, látványos a csíkos szőnyeg. Az egész berendezés kicsit díszletszerű. Nem hiszem, hogy kényelmesek lennének a huzattal bevont székek.

Szereted a csíkos dolgokat? Van csíkos falad a lakásban? Csíkos kiegészítők?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...