2012. február 24., péntek

Normandiai barátságos otthon

Ez a barátságos otthon Normandiában található, természetes anyagok, finom részletek, néhol élénk- máshol nagyon is tartózkodó színek jellemzik. A fagerendák, a természetes burkolatok keretezik az átgondolt szobákat. Fehérre festett ablakok és régi, maratott ajtók, melyekre nem kerülz festék, se máz. A régies bútorok mellett tökéletesen megférnek az újak, a modern vonalvezetésűek is. 
A szürke kanapét élénk zöld és lila párnák dobják fel. A lime szín visszaköszön az állólámpán és a gyertyán is. 
Az otthon egy ilyen klasszikus fagerendás "sorházban" található. Minden lakáshoz saját hátsókert is tartozik. 
A tulajok itt reggelizősarkot alakítottak ki a kicsiny füves placcon. Helyet kapott még egy apró melléképület is a kőkerítéssel határolt udvarban. 
A bútorok, kiegészítők szimmetriáját az esetlegesen elhelyezett mécses, láda és vázák törik meg. A halványszürke fal jó alap, háttér minden számára. 
A világos étkezőbe rattanszékeken ücsörögnek, melyek egy fotel kényelmével szolgálják, hogy a hosszúra nyúlt vacsorán se kelljen feszengeni. A lambériával burkolt falon elhelyezett polc helyettesíti a tálalót. Tetszenek a kockás rolók, hogy három lámpa is van az  asztal felett.
Most éppen tavaszváró dekorációt helyeztek el a polcon, de alkalmanként a következő fogás várja a felszolgálást itt. 
A ház klasszikus építészeti stílusa mellett megférnek az olyan funkcionális darabok is, mint az IKEA-ás szennyesláda, amit itt éjjeliszekrényként állítottak be. A fehér hímzett ágytakaró és a gyertyás falikarok különösen kedvesek romantikus szívemnek. 
Az élénkzöld gyerekszobába, úgy érezhetjük magunkat mintha csak most értünk volna haza egy nagy rétről, ahol sétálni voltunk. Az ágyvégek kerítést imitálnak, a kézzel készített  patchwork ágytakarók pedig a mezőt szimbolizálják. 
A fürdőszoba éke a térbe állított lábaskád, melyre a házban több helyen megjelenő cappucino-szín és fehér minta került. Abszolút szobajelleget akartak adni ennek a helyiségnek is, így kaphatott helyet itt az állólámpa, a gyerekszobában már látott szizál padlószőnyeg, az asztalszerű mosdóállvány, a képek és a míves tükör is. 
Szerintem nagyon barátságos, élhető ez az otthon, amellett, hogy esztétikus is. Te milyennek találod? Mi a kedvenc részed belőle? 

3 megjegyzés:

  1. Tényleg nagyon barátságos és OTTHON!

    VálaszTörlés
  2. Abszolút barátságos! És egy csomó részlet van, ami megfogott: pl. a kis kinti, udvari asztalka - nagyon bájos. Vagy a gyerekszoba, ott is az ágytakaró..húúú...szuper!A fürdőben pedig mindent visz a kád, a maga kis ornamentikás díszével. Köszi!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...