2012. január 16., hétfő

Polka pöttyök a házban

Mi az a polka pötty? Angolosok számára nem ismeretlen talán a kifejezés, angol nyelvterületen így nevezik az apró mintás pöttyös dolgokat. Az elnevezés az azonos nevű táncból ered, tudod, mint ahogy a dalban is van, "úgy járja a polkát". Az ezernyolcszázas évek végén kezdett hódítani a tánc és minden pöttyös tárgy is, azóta számtalanszor élte már aranykorát, ahogy most is nagy népszerűségnek örvend a lakberendezés és az öltözködés terén is. Csak hogy néhányat említsek magyar viszonylatból: Túró Rudi a pöttyeivel vagy Szandi szoknyája a nyolcvanas években.

 Tavaszias vidám étkező. A pasztell színek adják az alapot. A rózsás és pöttyös minta nagyon jól kiemeli egymást. Látszik, hogy a háziasszony rajong a pöttyösért.
 Színek és minták kavalkádja.A rózsaszín és a narancs nagyon jókedvre deríti az embert, bármilyen álmos reggelen. Pöttyös, csíkos és virágos. A sarokban álló fotel mondhatni tökéletes.
 Pöttyös konyhai kiegészítők.
 A fehér bútorok és falak nagy lehetőséget tartogatnak, mert bármilyen hangulatot kihozhatunk belőle. Lehet pöttyös, csíkos vagy kockás vagy éppen mind egyszerre.
 Merész választás egy kanapéra. A kiegészítők semlegességért kiáltanak.
 A magas támlásszékek dinamikát visznek az egységes színek közé. Ebben a házban épp nem él senki, ezért üresek az üveges szekrények. A kerti tóban akár úszni is lehet.
 Babaszoba szürkében, ezüstben. Meghitt, nyugalmas. Csak ez a borzasztó, óriás elefánt ne lenne. Értem én, hogy szerencsét hoz, de miért kell ekkorra egy bébinek?
 Azok akik nem szereti a nagyon élénk színeket, nekik sem kell lemondani a minták kavalkádjáról. Virágos szőnyeg kárómintával, csíkos fotelek, kockát kanapék és pöttyös párnák, takaró.
 Akár lehetnének itt ronda, kopott műanyag vagy bármilyen széke, az sem zavarna, mert a kilátás, a veranda önmagáért beszél.
 Vidám húsvéti teríték. Ha a színek harmonizálnak, akkor nem zavaró, ha semmi nem egységes.
 A fahéjszín az alap, ezt apró piros jelzések teszik vidámmá. Piros pöttyök, csíkok és egy kis hízmés.
A pöttyös nem feltétlenül lányos! Ezzel az ágyneművel szerintem még egy pasi is kiegyeznek vagy akár egy tinédzser fiú. 

Szereted a pöttyöset? Melyik a kedvenced az összeállításból? 

4 megjegyzés:

  1. ... azért az az elefánt.. a babaszobában.. az dúrva :))

    egyébként mindig azon ájulok el... hogy vannak emberek, akik a tengerparton laknak... elképzelhetetlen :) csodás lehet :)

    VálaszTörlés
  2. A kettes képet már el is mentettem. Jó lesz a lányok hálószobájának átalakításához...köszi!

    VálaszTörlés
  3. Végül is a Beatrice-kendő is polka pöttyös, nem? Na, amúgy nekem a kék-fehér páros tetszett a legjobban a csíkos fotelekkel és a szőnyeggel.

    VálaszTörlés
  4. színek, színek, színek és minták, minták, minták....egy húron pendülünk Lili! :D
    Annyira jók!
    Az elefánt tényleg durva, a babarózsaszín a zöld-fehér pöttyös cuccokkal szuper, a fahéj a pirossal pedig tökéletes!!!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...