2012. január 18., szerda

Keep Calm an Carry On- Plakátok mindenhol

Biztosan számodra is ismerősek ezek a poszterek. Ha szoktál külföldi magazinokat, lakberendezős oldalakat nézegetni, akkor már bizonyára gyakran találkoztál ezzel a plakáttal ez elmúlt néhány évben. Keep Calm and Carry On- annyit tesz magyarul, maradj nyugodt és folytasd. Legtöbbször egy korona is van a felirat felett, de számos válfaja megtalálható a legmodernebb lakásoktól kezdve, az igazi country otthonokig egyaránt. Nem csak poszterként kapható, viselheted pólón és az IPOD-od tokját is díszítheti. 
Mégis honnan jön ez a szöveg? Mire utal? Egy ötletes designer munkája lenne, ami ekkora világsikert futott be? Nem, nem erről van szó! Néha az ötletek sokkal később érnek célba és van, hogy kitalálójuk még álmodni sem mer ekkora sikerről.
Ezt a hármas plakátsorozatot, a brit kormány 1939-ben alkotta és a második világháborúban használták, a lakosság megnyugtatására. Egyszerű tipográfiával,  élénk színekkel nyomtatták, hogy erőd adjanak a lakosságnak, lelkesítsék őket. A zöld és a kék plakátokat buszmegállókba helyezték ki,  szórólapokon osztogatták. Azonban a híressé vált eredetileg pirosat, arra tartogatták, ha Németország lerohanja Nagy- Britanniát, mivel erre sosem került sor, a plakát eltűnt.
. Úgy hatvan évre a feledés homályába merült, majd szépen lassan megjelent a designe minden színterén. A frappáns szöveg mai napig aktuális, hol így, hol úgy. 
Érdekes ez a történet, tényleg nem lehet tudni, hogy majdan miből mi lesz.
Előszobába, ahol a türkiz szépen mutat a fehérrel. A geometrikus függöny teszi érdekessé a helyiséget. Jó hogy a textil visszaköszön a hengerpárnán.
Nem tudom mit akar üzenni az itt alvóknak a felirat. Vagyis sejtem...
Élénk sárga, hogy mindig szem előtt legyen. Akár az ügyfelek, akár a főnök bosszantotta fel. A falon nagyon tetszik a három keretes tapéta.
Na, itt röhejes. Ez nagyon ciki, székrekedéses klotyó.
Itt minden van: plakát, Buddha, madárka, Eiffel torony és még a mozit is szeretik.
 Kreatív szobába, inspirációnak. A szalagtartó szép és praktikus is.
Óriás lábtörlő. Nagyon jó a színe.
Egy modern, színes otthonba.
 Falra festve.
Egyszerű konyhába.
Faház oldalára, betűnként kirakva.
A fallal harmonizál. Az itt lakók szeretik a betűket is.
Felismered hogy ez melyik képnek a testvére? A tulaj szeretett tárgyai itt is fellelhetőek.
Mit gondolsz erről a plakátról? Kitennéd az otthonodba? És magyarul?


Forrás
Forrás2

3 megjegyzés:

  1. Érdekes...nem tudtam a történetét és valóban nagyon sokszor kerül látótérbe a külföldi blogokon is.
    A rózsaszín WC a felirattal brutál! :))))
    A szalagtartó viszont tényleg nagyon szuper és az óriás keretbe tett tapétacsíkok is.
    Köszi Lili! Újból tanultam Tőled vmit! :)

    VálaszTörlés
  2. Nekem tetszenek, de szerintem ez tipikusan olyan, hogy Angliában használnám,itthon nem. Ott van múltja, olyan odatartozó, itthon meg olyan majmolónak, trendinek tűnik, lélek nélkül. Van nekünk is feliratunk, amit lehetne stílusosan használni, ez pedig a házi áldás. Egy ízléses falmatricán azt pl. el tudom képzelni.

    VálaszTörlés
  3. Az utolsó kép a fehér íróasztalos kép testvére. Eltaláltam? :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...