2012. január 13., péntek

Bézs angol ház sok aprósággal

Egy angol család vidéki otthonát mutatom be, akik abszolút a teljes családi igényeit szeretnék kielégíteni az otthonukban. Arra vágytak, hogy itt mindenki jól érezze magát ha hazajön. Sok tárgy teszi otthonossá a tágas, világos otthon. 
Az anyuka főállásban igazgatja a családod, rendezi az otthonukat, süt-főz és nagy kertet is ápol, ahol törekszik megtermelni számukra, minél több zöldséget, gyümölcsöt. Lucinda álma, hogy egy saját cukrászdát nyisson, de addig is süt a helyi boltoknak, rendezvényekre és folyamatosan teszteli új receptjeit a népes családon.  2004- ben vették meg a házat, addig Londonban éltek, de a gyerekek érkezésével érezték, hogy nagyobb élettérre, kertre van szükségük. London egy órányira van, a ház Kentben található. 
A vízkék csempe nem egyszínű, így érdekes játékot ad a falfelületnek. A reggeliző pultnál gyakran van tumultus reggel iskola előtt. Ezek a székek helyett fehér támlás faszékeket választanék.
Ebédre, vacsorára a nagy asztalnál terítenek. De anya így sem marad ki a beszélgetésekből, amíg főz. Itt akár leckét is lehet írni. A nagyméretű kőutánzatú burkolat rusztikus.
Az étkezőasztalon, alkotnak, tanulnak a gyerekek. A zongora is azért kapott itt helyet, hogy közösségi esemény legyen a gyakorlás, a koncert. 
A lépcsőfordulóban sok- sok családi kép díszeleg. Jó megvilágításban.
A kedvenc képek. 
Az egyik gyerekszoba. Nekem a kép nagyon nem tetszik. De az ágy gyönyörű. 
Nappalirészlet kényelmes bőrfotellel. 
Ez az egyik kedvenc részletem a házban! A WC. Annyira ötletes, vidám, vicces. 
Lányszoba. A fal mosott színe, a lámpa, az ágy, és az ágy alatti tároló is tetszik. 
Fiúszoba. 
Még egy gyerekszoba. Praktikus szőnyeggel. 
Nagy család, sok holmi. Kellenek az apró tárolók is. 
Szülői nappali, törekszenek rá, hogy a gyerekek ne itt kakaózzanak. A fahéjszínek kellemes melegséget kölcsönöznek, mindkét kanapé extra kényelmesnek látszik. 
A nappali asztala méretes, így elférnek rajta a könyvek, gyertyák, egy szép tálca is. 
Ez a kedvenc képem a házból. A kutya is nagyon édes, de én nem engedném be a padlószőnyegre, az biztos. A fotel kékje, a bézzsel, a párna, a kép, a lámpás, tökéletes számomra. 


7 megjegyzés:

  1. Tudod mi a szuper ebben a házban? Hogy látszik, hogy élnek benne(na jó ,most frankó rend van, mert fotóznak), de életszerű! Én ezért nem csípem a minimalista enteriőrt: nekem nem életszerű. Mert ahol gyerek van, ott morzsa van, ott ceruzák vannak, ott játékok vannak mindenfelé...ahol felnőttek élnek, ott újságok, könyvek, gyertyák, poharak, ledobott pulóverek stb. vannak mindenfelé.
    Itt színek vannak, rengeteg a textil (párnák, takarók, függönyök, kis szivek mindenfelé, számomra kedves girlandok textilből), csészék a konyhában kéznél...mert nyílván eszenk-isznak is...szóval tényleg látszik, hogy belakták és szerthetnek itt élni!
    Nagyon köszi! Ez is szuper mint az előző bejegyzésed!!!

    VálaszTörlés
  2. Ja és a kutya! Tudom, hogy sokan megbotránkoznak, de Nekem a kutya az nem szobacica...a kutyának kint a helye az udvaron. Bizony...még télen is. Nem a padlószőnyeges szobában. Vessetek meg, de ez a véleményem!

    VálaszTörlés
  3. Fróni! Tudod már sokszor láttuk, hogy mi együtt "járunk". :) Egyetértek szavaiddal. Azért is választottam, hogy ne legyenek annak hamis illúziói akinek három kicsi gyerek van, hogy olyan lesz a lakása, mint egy napi 14 órát dolgozó egyedülálló nőnek. Mert az nem megy. Választani kell, mint az élet sok területén. És én nem azt mondom, hogy ha gyerek van, akkor úgy kell élni, mint egy disznóólban. Mert nem! A kutya és szerintem a macska is lakjon kint. A macska még talán jobban, mint a kutya! Mert ő ki fog szökni, vadászik, patkányt, egeret stb eszik, aztán meg az ágyban... na, nem is folytatom. Tudom, hogy ezzel én sem leszek népszerű, de így gondolom és kész. :D :D Köszönöm a hozzászólásaidat, mindig öröm olvasni!

    VálaszTörlés
  4. húú, az összes szekrény és komód és fotel nagyon tetszik, emellett még kedvencem a wc-ben a két kis fedeles tartóka és az a hatalmas rózsás függöny:)

    VálaszTörlés
  5. Én annyira szeretek ide járni hozzád!!! :D és mindig egyetértek veled!!! Ez most különösen kedves bejegyzés nekem, régesrég éltem egy évet Angliában, és annyi minden vágyat hoztam onnan haza, ami akkor itt még nem volt divat, vagy jellemző(sok kép a falakon, a régi bútorok használata, a gyertyák, a nád fiókok és sorolhatnám ...) most nosztalgiáztam egy sort :D köszönöm a blogodat! :)

    VálaszTörlés
  6. Ez a ház nagyon hasonló a mienkhez, de most komolyan:) Csak nálunk lelakottabb minden, de az alapok egyeznek - ezt örömmel látom:))) Ja, a kutyánk is hasonló, csak fekete, de nem engedjük be... Én még hajlandó is lennék rá, de a férjem elképzelni sem tudja:)))

    VálaszTörlés
  7. ÚÚÚÚ én itt szeretnék lakni ebben a gyönyörűséges Babe-s házban! Imádom!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...