2011. október 21., péntek

Terasz Anyukáknak

Imádom az alulról jövő kezdeményezéseket, amikor bármilyen közösség, társaság felvállalja, hogy ő igenis szeretne valamit, szeretné, ha neki jobb lenne, ha színesebbek lennének a hétköznapja. Néhány éve egy csapat anyuka, akik közel laktak egymáshoz Indianapolisban kitalálták a Mamák és Mojitok éjszakája elnevezésű programot. Havonta kétszer találkoznak, mindig másnál. A házigazda mindig kitalál valamilyen témát az összejövetelnek. Természetesen az együttlét az igazi lényeg, hogy kiszakadnak a hétköznapokból, megoszthatják egymással a problémáikat, örömüket, majd feltöltődve és kicsit Mojitoval felöntve a garatra visszatérnek szeretett családjukhoz. Én nem iszom sosem alkoholt, ezért a koktéllal nem, azonban az egész kezdeményezéssel maximálisan tudok azonosulni. Ez egy francia vidéki ihletésű találkozó volt. 

 Angela a teraszukon rendezte be ezt a rusztikus provance-i helyet. Minden kelléke otthon volt már, nem meglepetés, hogy amúgy is rajong ezért a stílusért. 
 A lámpa és a fotelek is tetszenek. A raklap asztal ötletes, persze sokszor láttuk már, de akkor is jó.
 Szeretem a terrakotta cserepeket, tetszik, ahogy a vízkő érdekes formákat rajzol rá. 
 Az evőeszközöket mindenki elveheti maga a kancsóból. 
"Egyél, igyál és légy boldog!" Nem rossz mottó. 
Szívesen tartoznál egy ilyen anyuka vagy női közösséghez, akikkel havonta találkoztok? 

8 megjegyzés:

  1. Ilyen estéknek Én is tudnék örülni :) Jó lenne néha kikapcsolódni,elfelejteni a hétköznapi gondokat! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó ötlet, a környezet pedig álom!

    VálaszTörlés
  3. Szerencsés vagyok, egy Faluházban dolgozok szervezőként...már két éve van egy Kézműves ( Asszony) Körünk, ahol hetente találkozhatunk.Nagyon jó, rengeteget beszélgetünk, és a kezünk se pihen!!!Ehhez hasonlót bárhol,és bármikor életre lehet hívni,csak akarat kérdése!

    VálaszTörlés
  4. Szuper ötlet! És nagyon kellemes hangulatú a terasz is. Ha esetleg lesz kép a többiről, azokat is szívesen megnézném...márcsak az ötletek miatt is.

    VálaszTörlés
  5. A tegnapi bejegyzésem PONT ERRŐL szól.:)
    Csodás ez a terasz! és igen,hálásnak kellene lennem,hogy van munkahelyem,DE......nem ott szeretném az összes időmet eltölteni.....

    VálaszTörlés
  6. A képek fantasztikusak. Nálunk miért aranyáron lehet ilyen dolgokhoz hozzájutni???
    Mi a férjemmel és másik 4 családdal járunk össze 2 hetente (csak a felnőttek), ahol a közös problémákról: gyereknevelés, házasság, az élet kisebb-nagyobb problémáiról beszélgetünk. Mindig másnál találkozunk és van, hogy egy-egy könyvet vesézünk ki, beszélgetünk róla, stb. Nagyon szeretem ezeket az összejöveteleket.

    VálaszTörlés
  7. Jó, hogy ti is osztjátok, hogy kell a közösség. Szerintem a női közösségeknek különösen nagy szerepe van a világban. Én hiszem, hogy egyre nagyobb lesz. Mégpedig azért, mert bennünk talán még jobban élnek a "normális" élet utáni vágyak, ösztönök. Én hiszem, hogy igazán nagy drámákon is átsegíthet egy női közösség, jó lenne, ha egyre több lenne belőle. Hamarosan mesélek... :)

    VálaszTörlés
  8. Igen nagyon jó EGYMÁST meghallgatni, erőt meríteni... talán eleinte megnyílni nehéz, hisz sokszor szégyelljük a problémákat. Aztán milyen jó, amikor kiderül, milyen sokan küszködnek hasonló gondokkal,és már amikor elmondjuk, akkor sokkal jobb!! Várjuk a mesét!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...