2011. október 25., kedd

Kövirózsa és tüzifa

A tegnapi beültetéses bejegyzés részeként mutatom meg nektek, hogy mi díszíti néhány hete az én teraszomat. (A teraszomból amúgy már elég sok mindent láttatok, mert a fejléc képei mind ott készültek, csak a szív nem, mert az a konyhaablakom. Elárulok még egy titkot a kukoricák alatt kolomp lapul. Nézd meg!)
A favágások során találtam egy nagyon érdekes formájú fahasábot, ebbe ültettem minimális földbe a kövirózsákat.
Ha elfelejtetted, hogy vendégségbe mentek, akkor is remek ajándék lehet. Ha van otthon tűzifa, mert olyan szerencsés vagy, hogy fával (is) fűtötök akkor irány a fatároló, és kicsit kotorj benne, biztosan találsz egy érdekesebb hasábot. A kövirózsát gyökerestül emeljük ki a földből, hogy lehetőleg minél kevésbé sérüljön, úgy helyezzük a fára, én utána töltögettem fel földdel körülötte.
A kövirózsa amellett, hogy gyönyörű, minden egyes fejecske más és más, még hasznos is. Remek gyógyír fülfájásra, égési sebekre, csípésekre, ha kinyomod a levét közvetlenül a beteg területre. A kozmetikai ipar is szívesen használja krémekbe, mert halványítja a bőrhibákat, szeplőket.


Mit szólsz? Szerinted jó ötlet?

6 megjegyzés:

  1. Ez tényleg nagyon szuper ötlet! Nekem is van kövirózsám...sőt tüzifánk is van:) Majd megyek kutakodni:)
    Mutatok én is valamit...http://edinaszappanjai.blogspot.com/2011/04/vettem-gozkacsat.html
    ennél a blogbejegyzésnél látható 2 fatuskó. Egy utánfutóról mentettük meg. Vitték volna eltüzelni. Szerintem csodaszép:)

    VálaszTörlés
  2. Áronkám tavaly ezzel lepte meg a Mamit...az a jó benne, hogy egy picurka gyermek is meg tudja csinálni! Neki nagyon nagy örömet okozott és sikerélményt. Nagyon szép!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó ötlet! Igazán jól mutat! Azt hiszem én is kutakodom majd egy megfelelő darab után!!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szép, mert annyira természetes !!!!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szép! Azt nem tudod, hogy kövirózsa csak kint tartható? Múltkor az Ikeában volt, de barátnőm azt mondta ne vegyem meg, mert csak kiültetve érzi jól magát.

    VálaszTörlés
  6. ez gyönyörű!!!!!!! Őrült jól mutat, rohanok keríteni valahonnan egy hasonlót...:)))

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...