2011. október 15., szombat

Cukkinis köret

Ezt a receptet Görögországban tanultam és az évek alatt egy kicsit tovább turbóztam. Semmi extra nincs benne, de valahogy az összhatás adja meg a lényegét.
Köretnek szoktuk enni, sültekhez, bármilyen húshoz. De vacsorára önmagában is finom egy kis pirított sonkával a tetején, meleg saláta.

Az alaprecepthez:
4-5 vékony cukkíni vagy egy nagy
1-2 kanál olívaolaj
2 cikk fokhagyma
só, bors


A recept lényeg a krumplihámozó. Ezt késsel készíteni nem lehet, teljesen más íze lesz. A cukkínit meghámozzuk, majd ezt a mozdulatot nem feledve az egész zöldséget fel csíkozzuk a hámozóval, hosszanti irányba. Forró olívaolajra halmozzuk egy nagy teflon edénybe, serpenyőbe. Ami kezdetben soknak tűnik mire készen lesz nagyon is kevés lesz, főleg ha már kóstoltuk is. Sózzuk, borsozzuk, kevergetjük, de nem folyamatosan, hogy néhol meg-meg piroluljanak a zöldségek. A kezdeti öt perc fedőnélküliség után, tegyünk rá fedőt és tegyük kis lángra, pároljuk meg. A zúzott fokhagyma is mehet már rá. A végén még sózhatjuk, ha szükséges.
Jó étvágyat!

Recept turbósítása:
Póréhagyma- karikázzuk
5-6 répa- ugyanúgy, mint a cukkínit, krumplihámozóval szeleteljük fel.

Ez a recept önmagában készíthető répával is.

Hogy tetszik ez a recept? Kipróbálod?

3 megjegyzés:

  1. bizonyám, még ma :)

    itt hervadozik pár utolsó darab anyukám idei terméséből, legalább felhasználom :)

    VálaszTörlés
  2. Mesélj Lillácska! Milyen lett? Sikered volt vele?

    VálaszTörlés
  3. :)
    nekem kevésbé ízlett a sárgarépa-fokhagyma páros, éppen át akartam írni a receptet, de a családom benyakalta lelkesen az egész halommal:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...