2011. október 22., szombat

Búcsú a hétvégi háztól

Az utolsó fűnyírások, levelek összeszedése és víztelenítés, ez a fűtetlen hétvégi házak sorsa. Mindig értetlenül állok a Balaton mellett novemberben, hogy lehet, hogy ennyi üres ház van, amikor több ezer ember alszik az utcán? Minden évben megfagynak sokan. Tudom, hogy én sem szeretném, ha az én nyaralómba költözne be valaki télre,- nincs is nyaralóm-, de ezen a kérdésen már tini koromban is csomót gondolkodtam.  Szerintetek nem lehetne kitalálni valamit???? 
A szüret után is menjünk fel még a hegyre. Most kiránduljunk, sétáljunk. Már kell a pulcsi. 
Sütnivaló alma, dióval, mogyoróval. 
Őszi teríték. 
Hortenzia, legényrózsa, lampion koszorú. 
Gyertyák és tea.
Ez egy speciális gesztenyesütő. Láttál már ilyet? 
Szélforgó. Ablakba is tökéletes. 
Asztalra is, nem csak padra.
Hogy tetszenek?

Forrás

9 megjegyzés:

  1. igazad van Lili...Én azon is gondolkodtam, hogy mennyi elhagyott ház, tanya van...és mennyien kerülnek az utcára, mert nem tudják fizetni a lakáshitelüket...nincs munkájuk. Ők miért nem mehetnek be ingyen ezekbe az elhagyott házakba? Az egyik oldalon kuporgatunk, a másik oldalon két kézzel dobáljuk ki a pénzt az ablakon...na abbahagytam...a képek csodásak, köszi!!

    VálaszTörlés
  2. Fróni, látom veled azért mindig egy húron pendülünk. :) Civil szakemberként én folyamatosan projecteken töröm a fejemet, de erre még nem találtam ki semmilyen lehetőséget, megoldást. Pedig kellene, hogy legyen... A lakáshitelek bebukása kapcsán jutott eszembe, hogy például Zalában még mindig vannak települések, ahol ingyen adnak otthont, ha valaki vállalja, hogy odaköltözik gyerekekkel. Sok minden döntés kérdése..

    VálaszTörlés
  3. Én is ezen gondolkodtam nyáron a Balcsi mellett. Egy jó barátunknak van egy kis üdülője, egész évben olyan családoknak adja oda nyaralni, akik egyébként nem juthatnának el oda.Ha jobban belegondolunk egy átlag (dolgozó)család max.két hetet tud szabadságon lenni, az év hátralévő részében kihasználatlan a nyaraló!!Itt csak a rezsibe kellett beszállni, aztán Dolce Vita!! Persze mindenki vigyáz a ház épségére, kitakarít, stb.!!Egy ilyen Csere-bere Nyaraldát el lehetne indítani. Nekünk is van egy házunk Tokaj Hegyalján ( ahol két család is elférne,hegyek, várromok tömkelege a közelben..)és még mi sem jártunk sok helyen! Szerintem koordináció kérdése az egész!!Erről érdemes lenne beszélgetni, nem???

    VálaszTörlés
  4. Hú Eszter! Teljesen lázba hoztál! Láttátok a Holiday című filmet? Mert ott is egy hasonló dolgot alkalmazva mennek nyaralni? Utána keresek, hogy is működik ez. Szerintem nagyon jó lenne! Kellene egy ilyen hálózatot csinálni, egy rendszert. Jelentkezem.. :D

    VálaszTörlés
  5. Holiday? Minden percét imádtam ♥♥♥
    Lehet, hogy megnézem megint..
    Az ötlet pedig szerintem is kiváló,de azért bennem lenne némi félsz... biztos, hogy csak jó embrek jelentkeznek?
    A mi házunkat egyszer már kipakolták...

    VálaszTörlés
  6. Hát igen! Ez egy nagy kérdés. Valami nagyon kitalált keret kellene az egésznek. Továbbá bizalom, tisztelet, egymás iránti szeretet és hasonlók. Az hogy ezekből mennyi van meg, örök nagy kérdés.

    VálaszTörlés
  7. Van ilyen hálózat nemzetközi szinten. Nem tudom, mi a neve, utána kell nézni.

    VálaszTörlés
  8. "Zalában még mindig vannak települések, ahol ingyen adnak otthont, ha valaki vállalja, hogy odaköltözik gyerekekkel. "---ez nagy dolog, minden elismerésem!Keresztfiúnk lakott néhány hónapig,igaz,hogy el lepukkadt falusi házban, csak azért,hogy legyen benne lakó, a tulaj ezért adta neki.Már elköltözött ....
    Én is szoktam nézni a sok üres házat, és az utcára kényszerülőket.....:( Nincsen így ez rendben, de sajnos nagyon bonyolult. Évekig dolgoztam hajléktalan központban,mint önkéntes.....

    VálaszTörlés
  9. Szerintem itt ezért lenne fontos valamilyen szinten a CSERE,mindenki valamit belead a közösbe, illetve első körben biztos,hogy ismerősnek adnánk, vagy ajánlással!! Szerintem eljött az idő, hogy minél több területen összefogjunk, segítsük egymást, mert az másokat, és minket is erősít.Hajrá!!!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...