2011. július 17., vasárnap

Színes Toscana

Szeretem a fehér, világos házakat, de talán még jobban vagy legalább annyira szeretem a színes dolgokat. Nekem kellenek gyújtópontok egy lakásban, egy képen, egy öltözékben.
Egy Toscan házat hoztam nektek mutatóba. Színes és rusztikus és nagyon lakható. Látszik, hogy használják, hogy szeretik, hogy nem múzeumnak tekintik az otthonukat. És ez jó!
Fontos, hogy a helyi anyagokat részesítsük előnyben a ház építésénel és itt ez megvalósult maximálisan,a régi ház felújítás során törekedtek a helyi anyagok és építészeti irányelvek használatára.
A válaszfalak is legalább negyven centisek. Átlátható terek, régi kőpadló. Az ajtók is régiek vagy azok mintájára készítették újan.
Szeretem a gerendákat, főleg ha a vakolt felület látszik közöttük. Az épített étkezőbútor a terrakotta ajtótokok kellemes melegséget adnak a háznak. A terrakotta szín több helyen visszaköszön még.
Élénk sárga épített mosdópult, erőteljes textillel. A gerenda itt festett.
Másik fürdőszoba a házban. A burkolat minimális, gránit vagy gránitnak látszó csempe. A kád szélén a járólap köszön vissza. Nem tudom, hogy a bidé miért ment ki a divatból manapság. Pedig annyira hasznos.


Csak a textilekkel, színekkel játszanak és a színekkel. Pedig nem hiszem, hogy gondot jelentene venni egy méretes kanapét. Lila, kék, pink, fehér, terrakotta, sárga, zöld. Egy szobában és mégis hangulatos.
Csodás a mennyezet.
Nyitott polcokon, minden kéznél van. De mindig rendet is kell tartani, mert minden látszik.
Fotelből figyelni a napfelkeltét? A méretes kandallónak csak a sarka látszik.
A hálók az emeleten vannak. A bontott tégla burkolat praktikus minden lépcsőre. A falfestés freskó technikával készült a mészre.
A vakolt vastag falak és nagyon zöld lábazat és falfülkék különös összhangja a méretes ággyal.
Vendégszoba. A parányi ablakot élénk festéssel hangsúlyozták.
Kilátás és három mécses. A kettő jó, de a három valahogy még hatásosabb.
Vacsorára terítve.
Megjöttek a barátok is.

Vacsi előtt még úszni is lehet egyet.
 Cukkini lesz grillen friss fűszerekkel.
Lenne kedved itt nyaralni? Vagy ide is költöznél?

3 megjegyzés:

  1. A zöld háló és a kilátás fantasztikus! Nem lehetne, hogy nyárra odaköltöznék? Bevallom Én a telet is szeretem és hiányozna...egy csodálatos nyarat szívesen eltöltenék itt...aztán mégegyet..mégegyet..mégegyet....

    VálaszTörlés
  2. Ok Fróni! Szerintem lehet egyezkedni. Én először két hetet vállalok be, aztán majd meglátjuk. :)

    VálaszTörlés
  3. Csatlakozom az előttem szólókhoz:))
    Csodaszép:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...