2011. június 1., szerda

Kendlimajor - Ludvig Nemzetközi Művésztelep

Amikor falura kerültem és mesélték, hogy pörgetik a mézet, azt sem tudtam miről beszélnek, vagy amikor a krumplitöltést emlegették, akkor is néztem bután, hogyan kell megtölteni a krumplit, mivel? Én művészcsaládban nőttem fel, nekem az a természetes, hogy anyukám művésztelepekre megy a nyáron. De amikor ezt mondtam másoknak sokszor láttam, hogy nekik ez annyit jelent mint régebben nekem a mézpörgetés. Tehát ajánlóm elején tisztázzuk mi is az a művésztelep. Ide, jelenleg a Ludvig Nemzetközi Művésztelepre ((Kendlimajor 8756 Kisrécse, Kossuth u. 9-11.) megívásra érkezik, 37 professzionális művész, akik 2011. május 29. és június 12. között közösen alkotnak, mindenki a maga művészete szerint. A művészek két héten át együtt élnek, együtt dolgoznak és természetesen együtt szórakoznak. Nincs semmilyen oktatás, mivel ők már profik, 12 ország (Ausztria, Bulgária, Egyiptom, Fehéroroszország, India, Magyarország, Marocco, Németország, Olaszország, Oroszország, Románia, Spanyolország) elismert alkotói.  A dolog lényege az inspiráció, ugyanis a művészek, annak ellenére, hogy bohém és társasági embereknek gondoljuk őket, és hát sokan ilyenek is, mégis nagy szükségük van elmélyülésre, a befelé fordulásra. Mivel alkotni tényleg csak egyedül a művész tud. 
A művésztelepen mindez megvalósul, mert folyamatosan dolgoznak, gyakran kora reggeltől éjszakáig, de közben ott vannak a barátok, a művésztársak, akikkel remek beszélgetések, közös zenélések és művészeti kérdések megvitatására van mód. 
Tehát ha néhány sorban kell összefoglalnom ilyen egy remek művésztelep. 
És mit láthatsz ebből te? Találkozhatsz 12 ország művészeivel, páratlan alkalmad nyílik rá, hogy megnézd őket valódi alkotás közben, beszélgethess bárkivel és ha megtetszik egy alkotás, akár meg is veheted a galériás árak töredékéért.
Nézzük képekben a művésztelepet,  már csak a környezetért is érdemes ellátogatni, a zalaiaknak ajánlott, a kanizsaiaknak meg kötelező! :)
A vasárnapi szabadtéri megnyitó.
 Megnyitó.
A kép két szélén, a művésztelep megálmodói: Ludvig Klári és Ludvig Zoltán.(Amikor elmész a művésztelepre, őket nyugodt szívvel keresd, mert körbevezetnek, mindent elmesélnek, megmutatnak.)
Esti koncert, közös zenélés, buli.
Egy munkás nap, az eresz alatt is festenek.
 Néha pihenni is kell a nagy munka között.
Ki mondta, hogy a művészek csak idős férfiak lehetnek?

Ez az a program, amit mindenkinek szívből ajánlok!

Programok:
  • Május 29. 19 óra  - Ünnepélyes megnyitó;
    köszöntőt mond: Cseresnyés Péter Nagykanizsa Megyei Jogú Város polgármestere; közreműködők: Nagykanizsa Város Vegyeskara Karnagy: Hajdú Sándor és Tiborcz Iván jazz-zenész
  •  Június 2. – Homokanimáció – bemutatja: Cakó Ferenc festőművész
  • Június 3. 20.30 – Kotnyek István és Kalász József filmjei: Keleti window; Szabadkőműves 
  •    Június 5. – Nyílt nap – a művésztelep 10 órától látogatható, esti program: 18 órától: Igricek és barátaik Farkas Tibor vezetésével
  •   Június 11. 19 óra – Ünnepélyes záró kiállítás – a művésztelep munkáját értékeli Kőfalvi Csilla múzeológus, a Magyar Plakát Ház igazgatója
Minden program ingyenes!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...