2011. június 12., vasárnap

Én kiskertem, avagy a veteményes története

Már egy- két hete halogatom ezt a bejegyzést. Volt, hogy az eső állt utamba, máskor a fotógép babrált ki velem. Egy alkalommal az eső hatására gaz lett, nagy gaz, amivel nem akartam itt büszkélkedni. Aztán gazoltam, de akkor nem fényképeztem. Most egy köztes állapotot mutatok. 
A veteményes tervezése során már beszámoltam, hogy miket ültettünk (Megnézheted itt). Ezeket szinte teljesen be is tartottuk, annyi volt a szépséghibája a dolognak, hogy a zeller nem kelt ki. Hogy miért az rejtély. De a hétvégén borsót eszünk és hetek óta minden este saját salátának örvendezünk. Spenótos tészta és főzelék több alkalommal került ebédre. Még a fagyasztóba is várakoznak belőle. A paradicsom és a saját nevelésű paprika és a kaliforniai pedig már virágba borult.
Képzeljétek, paradicsom palánták keltek ki maguktól magról, amik tavaly maradtak töveken. Persze mondanom sem kell, hogy ők a legszebbek és legnagyobbak, lepipálva a kis üvegházban nevelgetett társaikat.
 Így éltek a palánták hónapokon keresztül.

Látod, ezt két kis apró kertész kezet? Szívesen segít gazolni is.


 
A kerítést is én készítettem, hamarosan bővebben írok róla. Addig is figyeld, hogy hol fogsz vesszőt találni a sajátodhoz!
Hogy tetszik a kiskertem?

4 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik a kiskerted!!! Nagyon ügyes vagy, és a vessző kerítést is kinéztem már magamnak a skanzenben...jól néz ki nagyon!

    VálaszTörlés
  2. Klassz!
    Sok örömöd legyen benne!A frissnél nincsen jobb, ez nagyon igaz.Nálad egészen fekete a föld, nem tűnik olyan sárga agyagosnak, mint itt nálam.

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm a dicséreteket. Szóval, az úgy van, hogy itt is nagyon agyagos a föld, csak a trágya megteszi a hatását. Két éves lótrágyával terítjük be az egész földet és ettől ilyen jó. Minden giga- mega nagy lesz benne. :)
    Kriszti a kerítésről hamarosan olvashatsz itt.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon tetszik. Minden gyönyörű zöld, csakúgy harsog minden. A kerítés pedig igazi „házi” munka, ezért is nagyon megbecsülendő! Az egész kertből árad a melegség, a szeretet!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...