2014. április 7., hétfő

Színes és natúr húsvét- Művészet és Dekoráció


Közeleg a húsvét, biztosan állíthatom, hogy rohannak a napok. Még alszunk néhányat, és azon kapjuk magunkat, hogy sonkáért, tojásért állunk sorba és készítjük a finomabbnál, finomabb süteményeket a vendégeknek, na meg persze magunknak. Ahogy magamat, úgy titeket is Kedves Olvasók, arra biztatlak, hogy tervezzetek, mégpedig előre, jó időben. Így megelőzhető a rohanás, kapkodás és feszültség, mind magunkban, mind a család életében. Találjátok ki mi lesz a menü, lehetőleg valami egyszerű, de igazán finom legyen. Kínáljatok sok-sok salátát, desszertnek pedig a krémes-habos sütemények mellé vagy helyett mindenképpen gyümölcssalátát is, így azok, akik még az ünnepek alatt is figyelnek vonalaikra, ők is ehetnek valami finomságot.A menü megválasztása mellett ne hagyjátok az utolsó pillanatokra a dekoráció és az ajándékok vásárlását sem. Ebben segítek most bejegyzésemmel: a Művészet és Dekoráció üzlet kínálatából válogattam húsvéti és tavaszi termékeket. Idén, a nemzetközi trendek mentén haladva a húsvétot két irányzat jellemzi igazán, az egyik a színes, vidám, a másik a natúr, földszínekkel dolgozó. Az idén kedvelt madarak, pillangók a húsvéti dekorációban is megjelenhetnek, és ott van még  lehetőségként a klasszikus, nyuszi-csibe-bárány hármas is. A tojás kötelező motívum.Színes irányzat: a pasztellszínek kicsit élénkebbek, kedvelt a rózsaszín, világoskék, narancs és természetesen a citromsárga is. A zöldről, mint a megújulás színéről húsvét közeledtével nem feledkezhetünk meg.

Ez a kis fémkalitka igazi, tavaszt hoz az otthonunkba. Kerámiatálon  áll, tehetünk gyertyát vagy kisebb virágot a kalitkába. 1590 Ft az ára. Húsvét után sem kell pakolni, egész nyáron elül lehet, mert élénk színeire mindig kellemes lesz ránézni.
 A csirkék egyszerű formáját vidám színeik ellensúlyozzák.
Fanyuszi bárhol jó hangulatot varázsol élénkzöld színével.

Lámpásokra minden évszakban szükség van. Narancs, türkiz és zöld színben kaphatóak,

1149 Ft egy darab ára.


Natúr irányzat. Ahogy már sokszor láttuk akár az öltözködésben, a lakberendezésben is a  semleges, 
természetközeli színek és anyagok használatával nagyot tévedni nem lehet. Egyetlen veszélye, ha nincs semmilyen fókuszpont sem, hogy túl semlegessé válik a dekoráció, túl "masszaszerű", egybeolvad az egész. Azonban néhány hangsúlyosabb natúr darabbal ezt kiküszöbölhetjük.

Falon, ajtón és asztalon is jól mutatnak a natúr tónusú koszorúk.
A klasszikus stílusnak köszönhetően több évig használhatjuk ezeket a darabokat a húsvéti dekoráció részeként.


A kerámianyuszi kerülhet asztalra, fészekbe az ablakpárkányra vagy gyerekszoba dísze is lehet.
Nekem különösen tetszik a nyuszi,  kőbagoly, kőmadár hármas.
A nagy nyuszi 890 Ft a kicsike 690 Ft.
Ha nem mi vagyunk a kézügyesség bajnokai, vagy nincs időnk sokat pepecselni a tojások festésével, mégis szeretnénk idén elkápráztatni a locsolókat esetleg tojásfát állítunk a kertben, erkélyen vagy csak a lakás egy pontján teszünk vázába szépen virágzó tavaszi ágakat és azokat díszítjük tojásokkal, akkor tökéletes választás ezek a natúr színekben pompázó tojások, amik mindössze 180 Ft-ba kerülnek.A tyúkos szalvétagyűrű örök darab lehet.

 A nyuszik tényleg húsvétiak, de a tyúkocskák egy baromfitulajdonos asztalán mindig díszíthetik az ünnepi terítéket. Nála nem hat kifejezetten húsvétinak.
Hozzád melyik irányzat áll közelebb a színes, vidám vagy a natúr, klasszikus?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...