2014. április 14., hétfő

Fessünk tojást! Akkor is, ha nem vagyunk igazán ügyesek.

Tojást festeni jó móka! Nem számít, ha nem vagyunk szuper ügyesek, ha nem mi vagyunk a festés Mozartjai. Akkor is alkossunk valamit! Nem kell kiállítani, nem kell mutogatni másoknak, hogy mennyire gyönyörű és csodálatos, egyszerűen tervezzük meg, hogy melyik nap festünk, addig fújjunk ki néhány tojást. Most kell elővenni a régi hattojásos recepteket, majd pingáljuk ki, díszítsük a tojásokat, ahogy csak kedvünk tartja. Ha nem lesznek a legszebbek, akkor mi van? Semmi! Mégis lesz egy jó esténk.
Néhány baromi egyszerű ötletet mutatok, gyerekkel vagy gyerek nélkül is elkészíthető. Nem kell barátnőkre várni, hogy előkapd az ecsetet! Egy laza film alatt is festegethetsz, ez nem vizsgamunka, csak egyszerűen jó.


Forrás
Ha vettél már szalvétát húsvétra akkor abból is ragaszthatsz a tojásokra. Szalvétatechnika ragaszó kell hozzá és egyetlen ecset. Akkor lesz mutatós, ha mozaikszerűen feltépkeded a szalvétát.
A bajusz az arcon, nem menő kategória. Tojásokon annál inkább. Alkoholos filc is tökéletes a díszítéshez.
Forrás
Aranytoll, lakkfilc és alapként pedig bolti tojásfesték. Ennyi a trükkje a művészi tojásoknak.
Ezek nem is igazi tojások! Hungarocell tojásokat vontak be anyaggal és gombostűvel rögzítették.
Forrás
Erőember. Vagy erőtojás.

Forrás
A sziluettek még mindig nagy divatok.
Forrás

A felhők, esőcseppek ragasztva vannak a tojásra. A képen is látható, hogy jó kifújt tojást használni, mert  könnyen fel is tudod akasztani.
Forrás
Így készül a szalvétatechnikás tojás. Kivágjuk, kitépkedjük a mintákat. Egy ecset segítségével bekenjük a ragasztóval a tojást, majd mehetnek rá a szalvétadarabok és a végén újra bekenjük az egészet, így még fényes is lesz és homogén a felülete.

Kedvet kaptál a tojásfestéshez?

További húsvéti ötleteket találsz a blogon: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...