2013. november 26., kedd

Rendhagyó adventi koszorúk - az ünnepi várakozás nem pénz kérdése


Az adventi koszorún hagyományosan lila gyertyák vannak és egy rózsaszín. Számomra a karácsony piros, vagy fehér vagy éppen piros- fehér, esetleg ezüst. Nem sorolom a színeket, mert biztosan mindenkinek más- más szín ugrik be, ha meghallja a karácsony szót. Azonban ha megfigyeljük magunkat, akkor láthatjuk, hogy a karácsony még a képzeletünkben sem egyforma, nemhogy a megvalósulás terén nem. Ezért miért ne kísérletezhetnénk a dekoráció változtatásával, a különböző hangulatok megalkotásával ez a "szent" ünnep kapcsán is?
Nem kell mindig ragaszkodni a klasszikus adventi koszorúhoz. Akár az újítási kedv, az idő- vagy pénzhiány hajt, találsz az összeállításban olyan koszorúkat, melyek leginkább nem is koszorúk, mégis felkészítik az embert a karácsonyra. Megadják a várakozás örömét, meggyújthatunk minden vasárnap egy- egy gyertyát rajtuk. Lehet, hogy szentségtörés, de mi advent idején, mivel a téli hónapokban amúgy is, minden  este gyertyát, mécsest gyújtunk van, hogy az első gyertyát már a második héten újra cseréljük, mert addigra teljesen elég. Tudom, hogy vannak erre direkt kifejlesztett magas, hosszan égő gyertyák, de mi szeretjük ha tényleg minden este meggyújthatjuk a gyertyát.
Hamarosan megmutatom, hogy én milyen koszorúkat készítettem idén. Nem kizárólag magamnak, hanem a Fahéj Magazin számára is. Kíváncsiak vagytok?

Forrás
A zuzmó, kövirózsa nagy kedvenceim. Nem olyan régen hasonló betűket vásároltam Szlovéniában, a karácsonyi készülődés során én is használni fogom őket.
Forrás


Minimális az anyagszükséglete ennek a helyes koszorúnak. Egy régi, akár ronda koszorú, egy szép sál, négy gyertya és egy édes őzike. Készen is vagyunk.
Forrás
Nem koszorú. Négy gyertyatartó, melyek illenek egymáshoz. Ez a lelkes égetőknek, mint én, tökéletes, mert akár minden este újat tehetünk a tartóba.
Forrás
Egy extra szalag mire képes! Dekorboltokban, rövidáruboltban vehetünk egy vagy akár fél métert is, így a legolcsóbb háztartási gyertyával együtt sem kerülhet többe 500 Ft-nál az adventi "koszorúnk".
Forrás
Ki mondta, hogy egyforma gyertyákat kell választanunk a koszorúra? Nem fukarkodtak a díszítéssel, de igazán szépen sikerült!
Forrás
Minimális költségvetésű, mégis látványos. Koszorú az utolsó pillanatra.
Forrás
Kb. 20 éve meg voltam veszve a műhőért. Egyetlen problémám volt vele, vagyis inkább az anyukámnak, hogy borzasztó nehéz volt lekaparni az ablakról. Nem tudom, hogy manapság mi a helyzet vele. A tobozokat akril sprayvel fújnám le, persze csak ha nincs otthon műhó, ahogy nálunk. :)

Melyik a kedvenced az összeállításból? Kíváncsi vagy az én koszorúimra?

3 megjegyzés:

  1. Nagyon klasszak! Főleg a min. költségvetésű a God Jul szalaggal...nagyon tetszik, hogy ennyire egyszerű, de mégis egy picit színes...az Én karácsonyi színeimmel (piros,fehér, zöld)...mint a magyar zászló :)
    Persze, hogy kíváncsiak vagyunk a Te koszorúidra! Jöhetnek!!!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szépek mutatósak! Mindegyik tetszik, az egyszerűsége miatt jó ötlet az a sálas megoldás! Kíváncsian várom a kreatív ötletes változataidat is!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...