2013. november 19., kedd

Vidéki svéd karácsony

Egy vidéki svéd otthonban járunk. A ház, leginkább csodás elemei, a cserépkályha és az épített sparhelt. Az északi telekre bizony szükség van komoly fűtésre, másképp nem is lehetne kibírni a hosszú, hideg hónapokat. 
A ház, mint külsőre, mind a belső terekben klasszikus. A helyiségek elrendezése, az egyes funkciók kialakítása során a klasszikus irányvonalakat követték. Mi pedig meggyőződhetünk róla, hogy ez cseppet sem régimódi, nagyon is használható és nem mellesleg szép.

Gyönyörű ez a svéd, fehér cserépkályha. Praktikusan a tűztér elé fémlapot tettek, nehogy kipottyanjon egy zsarátnok.
A karácsonyfát az étkezőben állították fel. A képen látható, hogy nemcsak a fatüzelésű kályhák adják a meleget, hanem apácaráccsal gondosan elrejtett radiátorok is ontják a forróságot. Az ovális asztal praktikus, mert senkit nem kell sarokra ültetni. Ülhetünk körötte négyen, de akár nyolcan is.
Az étkező és konyha közötti ajtó segíti, hogy egy- egy helyiségben igazán meleget tudjanak csinálni, így a konyha nyitott tűzterén készített ételek illata sem kúszik be az étkezőbe, szalonba. A konyhában fehér lambéria került a falra, az egész házban hajópadló borítja a padlót.

Az igazi finomságok mindig az apró részletekben rejlenek.
Sparhelt és sütő egyben. Természetesen fűtésre is szolgál. Nézd milyen jó a burkolatváltás a hajópadló és a bontott- tégla között!
Lakókonyhában folynak a hétköznapi étkezések. Nagyon tetszik a pad, a kakasos fémdísz, a függöny egyaránt.
A ház kívülről, itt is a klasszikus szépségre törekedtek.

Mi a kedvenced ebből a házból? Nekem a kályha, sparhelt, konyha függöny és a párna az első képen a széken.


2 megjegyzés:

  1. A fémlapot nem azért tették oda, hogy ne pottyanjon ki a zsarátnok, hanem azért hogy ha kipattan (amit a fémlap nem tud megakadályozni), akkor ne gyújtsa az fel a parkettát aztán az egész lakást.

    Egyébként az a sütő valami gyönyörűség, de a többi is nagyon tetszik.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...