2013. november 18., hétfő

Még van idő elkészíteni az adventi naptárakat

Mi a legjobb a karácsonyban? Nehéz meghatározni, hogy a fűszeres illat, a sok gyönyörű dísz, a családi örömök, a finom vacsorák- ebédek, a mennyei sütik, a játék, nevetés együttesének melyik eleme, amit a legjobb címmel illetnék. Merthogy így együtt, az egész adja meg a karácsony igazi örömét, hangulatát, varázsát. És van még valami. A várakozás, az önfeledt készülődés, a sok-sok idő, amit a tökéletes, vagy legalább majdnem tökéletes karácsony érdekében megteszünk.
A várakozás, a ráhangolódás egyik fontos kelléke az adventi naptár. Nagyon egyszerű és csábító a boltok polcairól leemelni egy néhány százforintos papírdobozt, mely apró csokikat rejt. Javaslom, hogy idén készítsünk kicsit személyesebb, sokkal meghatározóbb adventi naptárat. 
Tudom, hogy mindenki örül a reggeli apró csokinak, amit a bolti kalendárium rejt, de meglátod mekkora örömet okoz a saját magad készítette naptár, ha minden nap más kincset talál benne a megajándékozott. Lehetnek benne apró édességek: csoki, rágó, gumicukor. Tehetünk bele kisebb játékokat, műanyagfigurákat, matricákat, hajgumit, csatokat, ceruzát, radírt. 
Ha felnőtteknek, szerelmünknek, szüleinknek szánjuk a meglepetést akkor tegyünk bele teafiltereket, idézeteket, mozijegyet, utalványokat, melyeket beválthatnak tőlünk mosogatásra, hátmasszírozásra, esti sétára. A csokoládé itt se maradjon el!
Nézzük, hogyan készíthetünk magunk hosszabb- rövidebb idő alatt egyedi adventi naptárat!
Forrás
Vállfára rögzítsük az angyalszárnyat, melyet karácsonyi vásárokon vagy jelmezeket árusító üzletben szerezhetünk be. Az ajándékok csomagolásához csak fehér papírra és egy mutatós zsinegre lesz szükségünk.


Forrás
Maga a párna az ajándék.

Forrás
Komoly munka elkészíteni, de évekig használhatjuk.
Forrás

Mániákusan gyűjtöd a WC papír gurigákat, akkor most itt egy látványos ötlet, hogy végre mire használhatod fel őket. Minden reggel külön öröm, hogy kilyukaszthatja a megajándékozott a papírt, hogy megtalálja a meglepetést. Itt nincs kukucskálás, azonnal látszik, ha valaki "feltöri" az adott napot.

Forrás
25 kosárka, nekünk elég csak 24 is.
Forrás

A képet üveglap borítja, melyre bluetech segítségével minden nap átragasztjuk a csillagot.
Forrás
Hasonló megoldás, mint az angyalszárnyak.
Forrás
Sose hagyjunk őrizetlenül ennyi gyertyát.


Forrás

A képkeretbe advent után csíptethetünk fotókat, emlékeket is.

Forrás
A törpétől rosszul vagyok. A poharas ötlet nagyon jó. Vidám, fiatalos.
Forrás
A vintage szerelmeseinek. Macerás elkészíteni, de karácsonyi dekoráció éke lehet a lakásban.

Szoktál készíteni adventi naptárat? Melyik a kedvenced a bemutatottak közül?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...