2013. január 25., péntek

Skandináv faház, franciás kiegészítőkkel Lengyelországban

Lengyelország északi részén járunk. A lengyel házaspár, akik életük nagy részét ingázással, munkával töltötték, szerettek volna létrehozni egy igazi otthont, egy kuckót, ahova a sok utazás, a munka stressz elől menekülhetnek.
Norvégiában vásároltak egy szibériai fenyőből készült faházat, aminek minden részletére figyeltek a tervezők, az üvegek is edzett, dupla- tripla kialakításban készültek, hogy minél kevesebb hőt veszítsenek, de minél több fényt juttassanak a házba. 
A kialakítás során három színt alkalmaztak, a szürkét, fehéret és a krémet. A a berendezésben inkább franciás kiegészítőket választotta. Lakberendező és belsőépítész is dolgozott a házon, hogy teljes legyen az összhang. Sajnos, csak a nappali- étkező- konyha hármasába nyerünk bepillantást, de biztos vagyok benne, hogy a ház többi helyisége is érdemes lenne a bemutatásra.
Vastag, natúr hajópadló kényelmes és praktikus is a közösségi terekbe. A szürke több árnyalatát használták a nagyobb bútorokra és a kiegészítőkre egyaránt. A régi bútorok, a fotel, hintaszék kellemesen idomulnak az Ektorp kanapéhoz.

A tágas terekben nagyon jól érvényesülnek a bútorok és a kiegészítők is. A csillár gyönyörű a kis búrákkal. Az ilyen húzott székek akkor praktikusak, ha a húzat mosható, mert a sötéten, ahogy a fehéren is, meglátszanak a kis koszos kezek.  A tálalószekrény ládái, a felirat nagyon tetszik. Az álkandallóknak nem vagyok a híve. Vagy legyen kandalló vagy legyen polc.
 
Minden tárgy tudatosan került a házba és ez látszik is. Függöny, a rózsás tálka, a teáskanna melegítő a kedvenceim.
Szeretem az ilyen átlátható, praktikus tereket. Szerintem, a családi házakban mindenképpen szüksége van a nagy közösségi terekre és további apró, szeparált szobákra, ahova el lehet vonulna, itt pedig meg lehet élni az együttlét örömét. 

Mi a kedvenced ebből a házból? Mit postázhatnak neked? :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...