2013. január 9., szerda

Idilli angol vidéki otthon

Egy ház átalakítása, átépítése mindig remek lehetőség, hogy új hangulatot, stílust kölcsönözzünk egy háznak. Ebben a felújított, átépített angol házban a country stílust kedvelő család, egyszerűen, ötletesen alakított ki egy harmonikus, meghitt otthont.
A falakra egységes fehér, bézs, halványszürke festék került az egész házban. Minden helyiségbe választottak egy- egy színt, ami egyediséget ad a szobának.
 A nappaliban kényelmes fotelek, kanapé hívogat, törekedtek az otthonosság érzésére. A hajóládában sok újság, könyv elfér. A ház felújítása során beépítették a régi gerendákat, fákat áthidalóként. Ahol lehetett felhasználták az eredeti anyagokat, kövek, fák, burkolatok formájában. A régi, meglévő bútorokat is legtöbb helyen átfestették. Az eredeti nyíltterű kandallóba praktikus kis kályhát tettek.
 A házat minimálisan bővítették egy szobával, egy étkezővel és egy garázzsal. A ház külső megjelenése az eredeti.
 A falfülkék utólagos kialakítása nem könnyű, de ha elé vastag a falunk, akkor egy ügyes kőművesmester megoldja. Átalakítás során régi ablakok, ajtók helyei kínálják a falfülkék új helyét.
Áthidalók és a piros, mintás raffroló a hófehér fal előtt tökéletes hármas. Az ilyen mobil ülőkék alkalmanként rakodóasztal, máskor éjjeliszekrény, néha tálaló szerepét is betölthetik.
 Apró dolgozósarkot alakítottak ki egy kevéssé forgalmas helyen a lakásban. A zárható szekreter jó megoldás lehet azok számára, akiknek nincs helye önálló dolgozószoba létrehozására. Ha bezárjuk az asztalt nem kell aggódni, hogy apró csokis kezek nyúlnak a fontos iratainkhoz.
Gyönyörű az uszadékfára emlékeztető faáthidaló.
 
  Konyha és étkező egyben. A ház felújítása során meghagyták a konyhaszekrény vázát, ami új munkalapot és ajtókat, kosarakat kapott. A felső szekrények helyett polcokat, tettek fel.
 A fehér,  kezeletlen fa és a világosszürke jól illenek egymáshoz.
Annak ellenére, hogy a ház nem hatalmas, legalábbis az angol viszonyok között, tartozik a konyhához egy háztartási helyiség, ami egy magyar konyhának is tökéletesen megfelelne. Sok tárolóhellyel, mosogatóval, mosógéppel. Itt lehet minden nagyobb konyhai munkát végezni.
 A szülői hálószobába fonott padlószőnyeg került, ahogy az emelet többi helyiségébe is, melyet könnyű tisztán tartani és nem kelt olyan mesterkélt hatást mint néhány padlószőnyeg. A tetőt meghagyták a látható gerendákkal, így a barna ágyvég színe visszaköszön a gerendákon.  A világos szürke falakat, a fehér bútorokat minimális kék kiegészítőkkel tették még otthonosabbá. A klasszikus ágynemű a pásztormintákkal, idén az IKEA kínálatában is megtalálható.
 Ez egy tagadhatatlan romantikus lányszoba, akinek lakója vonzódik a Shaker stílushoz, melynek tipikus elemei vaságy, a polcocska és a rózsás- kockás kombinációja.
A fürdő felújítása során a klasszikus zöld színt  választották a falburkolat festésére. Apró fa kiegészítők, semmi faxni, természetes anyagok használata: fa, fonott tárolók, régi faliszekrényke. Csempével még véletlenül sem találkozunk.

Hogy tetszik? Mi a kedven helyiséged, tárgyad a házból? 


1 megjegyzés:

  1. A kedvencem ebből a házból a konyha! egyébként az összes többi is tetszik. Én nagy textil rajongó vagyok, ami itt mindenhol tetszik. Gratulálok :-)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...