2013. január 11., péntek

10 ötlet a téli depresszó ellen az otthonodba

A minap beszélgettem az egyik dekorációval, lakberendezéssel foglalkozó barátnőmmel, hogy mik most a trendek, hogyan lehetne egy kirakatot dekorálni évszakhoz illően. Egységesen megegyeztünk benne, hogy a tavasz még messze van, kár hiú ábrándokat ringatni, hogy mindjárt itt van, mert ez nem igaz. Nagyon enyhe a tél, sokat van viszonylag meleg, de biztos, hogy még hónapokig kell a nagykabát, hogy fűteni kell és nem lesz világos este kilenckor. Tehát a tavaszi dekoráció még maradjon a fiókban, várjatok a sorotokra nyulak és nárciszok!
Ezért összegyűjtöttem, mit tehetünk fizikailag, hogy ne érjen el minket a téli depressziónak még a legapróbb szele sem. Azért hangsúlyozom, hogy fizikailag, mert hiszem, hogy először lelkileg kell eldönteni, hogy márpedig én jól akarom magamat érezni, és nem szeretném, hogy holmi időjárási körülmények, évszakok befolyásolják az állandó hangulatomat.

1. Fényeket mindenhova! Vízkereszt után sem kell lemondanod a kültéri és beltéri fénygirlandokról. Remek hangulatot kölcsönöznek a hálószobának, a fürdőnek, konyhának egyaránt. Mászó Mikulások és társaik már nem kellenek, maradjanak csak a sima füzérek!
Forrás

2. Hívd segítségül a gyertyákat is! A gyertya romantikus, meghitt fényt teremt. De nem kell csak este, sötétben gyertyát gyújtanod. Próbáld ki, hogy már délután, világosban meggyújtod és hagyod hogy rátok esteledjen, de a gyertya végig égjen.
Forrás

3.  Színeket a hálóba! Nem kell hogy most fest smaragdzöldre a hálód, vagy nap-sárgára a nappalid. Húzd fel a legvidámabb, legszínesebb ágyneműdet!  Meglátod már reggel jobban indul a nap!

4. Szimatolj! Ha feszültnek érzed magad, akkor a levendula- citrom illatok között válogass párologtatóba, aromalámpásba. Fontos, hogy minden nap szellőztess is, mert a fáradt, elhasznált levegő téged is fáradttá, levertté tesz.
5. Cserepes, de virágzó virágot minden helyiségbe!
Az orchideak is olcsón vásárolhatók már a nagy hiper-szuperekben, de ha nem akarsz ennyit költeni, akkor néhány hagymást vegyél, akik igazi tavaszt hoznak a téli hónapokba. Az északi népek nem véletlenül imádják az amarilliszt, jácintot  gyöngyikét.
Forrás

6. Élővirágot az asztalra!  Nem kell egy kazalra gondolni, akár egy szál virág is megteszi egy szép vázában! Egy csokor tulipán biztosan felvidít.

7. Vegyél színes, extra szalvétát! Én szerelmese vagyok a színes szalvétáknak, jöhet a pöttyös, a csíkos, a virágos, bármilyen!
Forrás

8. Dobd fel a munkát is! Használj meglepő, színes kiegészítőket az íróasztalod, laptopod körül! Most kellenek a színes post -itok, jöhetnek a gyerekes ceruzák, a nyárias színekben pompázó iratrendezők és társaik!
9. Igyál színes, vidám bögrékből, poharakból! Amúgy is sokat kellene mindig inni, télen szerintem még inkább hajlamosak vagyunk elfelejteni. De ha már reggel választunk egy "bögre- társat", aki elkísér egész nap, akkor talán könnyebben megy a 3 liter teljesítése.
Forrás

10. Örül, hogy tél van! Örülj, hogy tudod mi az a hó. Örülj, hogy etetheted a madarakat! Be kell gyújtani a kályhába! Örülj, hogy tudod mi a síelés és hóemberépítés után jó bejönni a melegbe. Tudsz örülni egy forró teának. És örülj, hogy tényleg érdemes várni a tavaszt, a megújulást.
Forrás

Hasznosnak tartottad az összeállítást? Neked milyen tanácsaid vannak a téli depresszió ellen a lakásba?

2 megjegyzés:

  1. Egyetértek!!!!!!!Még soha nem vágytam ilyen intenzíven a piros színre,mint ezen a télen!!!!!:)Vagy inkább a bordós pirosra.
    A gyertyákat,mécseseket is égetem több helyen.Kis lámpások....Illatot is varázsolok amikor csak lehet!

    VálaszTörlés
  2. Nagy csokor piros tulipán sárga vázában=töltekezés az étkezőasztalon:-) De a karácsonyi piros textileket is majd csak tavasszal cserélem le. És a sütik!!!:-)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...