2012. június 23., szombat

Csipke Csoda- Ötletek csipkék újragondolására

Néha levelekben írjátok, hogy miért nem mesélek többet magamról, miért nem mutatok többet a mi életünkből. Most bevallom, hogy minden itt megjelenő bejegyzésem valahogy reflektál az életemre, az éppen engem foglalkoztató kérdésekre. 
A mai, Csipke Csoda írásom és képgyűjteményem, a dédanyámtól (,akit soha nem ismertem) örökölt csipkeszerű csodás horgolások inspirálták. Már bevallottam nektek, hogy nem igazán tudok horgolni, de a munkát, az elképesztő teljesítményt így is látom a 80-as, 150-es, 200-as fonalvastagságú parányi öltésekben. 
Egy gyűjteményt hoztam, melyből inspirációkat meríthettek, ha az örökölt, talált, esetleg készített csipkéket , horgolásokat nem szeretnétek kis terítőként felhasználni.
Én alig tudok választani.

Forrás
 Gyönyörű az összhang a csipkefüggöny és a régi üvegcsékből készített vázák között. 
Forrás
 Futóként fantasztikusan mutat a rusztikus asztalon. 
Forrás
 A legmodernebb enteriőrben is találhat magának helyet a csipke. 
Forrás
 Extra romantikusoknak, ajándékba is. 
Forrás
 Az áttört minták szinte igénylik, hogy gyertyát, lámpát tegyünk bele. 
Forrás
 Családi képek mögött, keretezve. Múlt és jelen egy falon. 
Forrás
 A kis terítő mintája köszön vissza a tálon, akár égetős gyurmából is elkészíthető, de egy ügyes keramikus örömmel elkészíti nekünk. 
Forrás

 Vászonterítőt díszítve.
Tökéletes téli dekoráció, olyanok, mint hópihék.

Kavarog a fejem, mihez is kezdjek a csodás kis terítőkkel. Legyen belőlük párna, terítő esetleg lámpa? Azt is bevallom, annyira gyönyörűek, hogy elgondolkozom egyáltalán van-e jogom újragondolni őket? 
Szereted a csipkét? Van az otthonodban? 



3 megjegyzés:

  1. Szeretem őket, a részeim, rengeteg van belőlük, de sokszor csak a fiókban, mert a gyerekek még nem tudják értékelni a szépségüket...

    VálaszTörlés
  2. Odavagyok a csipkékért!!!!!Mindenféle jöhet.Köszönöm az ötleteket!!!!

    VálaszTörlés
  3. Épp ma vettem elő az én hasonló csipke gyűjteményemet és épp inspirációt gyűjtök a felhasználásukra. Nekem a fentiek közül az abrosz díszítés tetszik (a futó is) és az ablakban lógó hópihék... Te kezdtél velük végül valamit?

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...