2012. június 15., péntek

Kitty Függyönyszalon- Interjú

Függönyt választani legalább olyan nehéz, mint megtalálni álmaink táskáját vagy cipőjét egy nagy alkalomhoz, amikor szeretnénk, ha minden tökéletes lenne öltözékünkön. Nem árulok el nagy titok, ha azt állítom, hogy ez is egy szakma. És ahogy minden szakmát, igazán jól csinálni nem könnyű.  Egyszerre kell érteni a lakberendezéshez, varrni kell tudni, nagyfokú emberismeretre van szükség és a kommunikációs készségért sem szabad a szomszédba menni, hogy olykor a kizárólag hümmögő vásárló szavain is ki tudjunk igazodni. Honosi Hannával beszélgettem, aki a Kitty Függönyszalon egyik vezetője, résztulajdonosa. Hanna már gyerekként szívta magába a lakástextilek szeretetét, ugyanis a családi vállalkozásukat, mára szüleivel együtt vezeti. Hanna nagy szakértelemmel és kedvességgel fordul az emberek felé. Két üzletünk van, emellett Pest és Komárom- Esztergom megyében, vállalnak helyszíni, személyes tanácsadást. A bemutatkozóban megismerkedhettek egy innovatív családi vállalkozással és a 2012-es lakástextil trendekkel.
Romantikus rózsák és csíkok, tökéletes párosa.

Kalitkával kiegészítve. 
 Mikor alakult a Kitty Függönyszalon?
Szüleim 1991-ben találták ki, hogy függönyözéssel szeretnének foglalkozni. Első üzletüket lakhelyükön, Nyergesújfalun nyitották. A bolti forgalmazás mellett mivel akkor még virágkorát élte a piacon történő értékesítés, minden hétvégén Gyálra, Esztergomba és Szentendrére jártak.
Az idők során, ahogy minden más, a kereskedelem is változott, a piacozás leáldozóban volt, új lehetőségek nyíltak meg. Ennek eredményeképpen 2000-ben megnyitották második üzletüket Dorogon, szintén Komárom-Esztergom megyében.
A piac szerencsére tovább bővült, és az egyre növekvő igények kielégítésére 2005-ben megnyitottuk a Kitty Függönyszalont. A szalon lehetőséget nyújt a termékek igényes, tágas eladótérben történő értékesítésére, az önálló munkafázisok egy helyre terelésére, akár üzleti megbeszélésekre is.
Jelenleg a két említett üzlettel üzemelünk, bár az utóbbi évek újabb kihívások elé állítanak minket. Vevőkörünk bővítése érdekében újfajta kiszolgálással igyekszünk vásárlóink kedvében járni. Ezt főleg én végzem, sok esetben kérem édesapám vagy édesanyám segítségét. Helyszíni szaktanácsadással és felméréssel törekszünk vevőink számára kényelmesebbé és egyszerűbbé tenni a vásárlási folyamatot. Ilyenkor egy előzetes, akár telefonos igényfelmérés során körvonalazódnak a kívánságok és ehhez megfelelően mintákkal, katalógusokkal és fotókkal felszerelkezve érkezünk a helyszínre. Vonzáskörzetünk bővítését eme új szolgáltatás és az én budapesti lakhelyem segíti elő, így ide sorolhatjuk Komárom-Esztergom és Pest megyéket.

Mi a filozófiátok?
A maximum alatt semmivel nem elégszünk meg. Szüleim is, én is érzékenyek vagyunk erre. Rendkívül fontosnak tartjuk az udvarias, szakszerű kiszolgálást és azt is, hogy minőségi árukkal dolgozzunk. Mindezt természetesen elérhető áron. Hiszen célunk, hogy minél szélesebb körben ki tudjuk szolgálni vevőinket és természetesen az is, hogy ők maximálisan elégedettek legyenek.

Elhivatottak vagyunk a szakmánk iránt. Szüleim sem tudják elképzelni, hogy mással foglalkozzanak és bizony én is elég rég óta arra vágyom, hogy a csapat tagja lehessek.
A régi varrógép mára csak díszlet, de mindig emlékeztet a múlt fontosságára. 

Milyen stílusú termékeket tartotok?Stílusban nehéz lenne meghatározni, hiszen nem köteleztük el magunkat ezen a téren. Választékunkból mindenki megtalálja a megfelelő darabokat úgy az olasz minimál stílushoz, mint a klasszikus nagy barokkos mintákhoz. Beszállítóink is kevésbé egy-egy stílus képviselői, mint inkább igyekeznek minél szélesebb választékot biztosítani.
Milyen márkákat tartotok?
Beszállítóink: Laguna, Szintetika, Rovitex, M&A, Gardénia, Birkmayer, Wölfel, Schwöller, A+Á-Nemű Kft (Sweet Dreams), Csárdatex, Naturtex, Linea Natura, Malom Kft., Avantis, Gerster, Billerbeck, és még sokan mások…
A fotón a Laguna kollekció darabjai láthatóak.
Mik a legkedveltebb termékek? Neked éppen most mi a személyes kedvenced?
Vásárló függő, hogy ki mit szeret a legjobban. A kézimunkázó vevőinknek az a boldogság, ha megkapják azt a hímzőfonalat vagy horgolótűt, amire éppen szükségük van.
Ha az ablakok körüli árnyékolásról és dekorálásról van szó manapság két top termékünk: a raff-roló (más néven római roló) és a lapfüggöny.
Személyes kedvencem a raff-roló mondjuk az új tavaszi-nyári függönykollekció valamely darabjából megvarrva. Teljesen odavagyok a 2012-es tavaszi/nyári trendektől! Szívem szerint minden héten új függönyt varrnék otthonra.
Mi inspirált téged a megvalósításban?
Inspirál a vállalkozásba vetett hitem!
Inspirál a családom, az a gyermekkori álmom, hogy ezt a vonalat ne hagyjam veszi és szüleim életének munkáját éltessem amíg csak lehet. Inspirál az a sok csodálatos anyag, amivel dolgozunk. Szeretek bemenni a boltba és napról-napra gyönyörködve végiglapozom a mintasálakat, pedig számtalanszor láttam már őket.
Inspirál az a pillanat, amikor kész vagyunk egy komplett ablaknyi vagy lakásnyi függönnyel, édesapámék felszerelik és meglátom a vásárlónk elégedett tekintetét! Hiszen annál nagyobb elismerés nincs, mikor a számunkra legfontosabb emberek, a vásárlóink elégedettek!
Referencia munka, árnyékolásból jeles.

Mik az újdonságok a 2012-es évben a lakástextilek terén?

Textilekben megjelentek a három-dimenziós anyagok, amelyek kiemelkednek a síkból és teljesen új távlatokat nyitnak meg a függönyözés terén. Természetesen az aktuális divatszínek évről évre megújítják választékunkat. Izgalmasnak találtam, hogy a függönyök mintázatán találkozom a finn design elemeivel. Közkedveltek lettek (táskában, ruhában, kiegészítőkben szintén) világvárosok (főleg London, Párizs) meghatározó épületeit, építészeti különlegességeit ábrázoló díszítés.

Ha elmegyünk az árnyékolástechnikai oldalra, bár nem újdonságok, de idén nagy népszerűségnek örvendenek a lapfüggönyök és pliszék. Ezek főleg technikai megoldások, több száz, az aktuális divatnak mindig megfelelő anyag közül választhatunk rá.
A gyerekszobák lehetnek színesek, háromdimenziós anyagokkal. 
Milyen színek érvényesülnek?

Színekben idén mindenki mást hoz és mond. Divatba jött a türkiz, amely próbálja a kék hidegnek vélt árnyalatait az emberek szívébe zárni, bézzsel, rózsaszínnel vagy akár zölddel kombinálva, szerintem idáig eredményesen. Így mondható a tavasz színének, amely idézi a kitisztult eget, friss tavaszi levegőt és a tenger utáni vágyakozást.
A nyár színe lett a korall, forróságot, bohóságot, fiatalos szabadságot jelképezve, kortól függetlenül!
Valamint egyre gyakrabban lehet találkozni a kék-piros kombinációval, ez sokaknak tengerész életérzést tükröz, de talán kevesebben tudják befogadni. Megvallom, nekem sem tudja belopni magát a szívembe, pedig sok különleges színkombinációnak sikerült már.
Az idei évben nagy divat a rózsaszín zölddel. 

Hol gyártják a termékeket, kik varrják?

Cégünk teljes körű szolgáltatásokat nyújt minden termékkel kapcsolatosan, amely nálunk megtalálható. A vevőkiszolgálástól kezdve, a helyszíni tanácsadáson át, a készre varrásig, vasalásig vagy éppen a felszerelésig, minden területen.

Ha viszont arról van szó, hogy az általunk forgalmazott és feldolgozott termékek honnan származnak, a lista nem éppen rövid.
Mivel sajnos textilgyártás már nincs Magyarországon, így a jelenleg forgalmazott lakástextilek származási helye: Németország, Franciaország, Spanyolország, Törökország, India, Kína.
Ha a karnisokat és árnyékolástechnikát nézzük: Ausztria és Németország.
Forgalmazunk magyar cég által gyártott ágymatracokat (külföldi alapanyagból készítik, de a gyártás itthon történik).
Ágyneműhuzatok, paplanok: szintén itthoni cégek készítik, külföldi alapanyagokból.

Kik tervezik őket?

A tervezés folyamatában a vásárolóval közösen veszünk részt. Ha már kiforrt kéréssel jönnek, maximum a technikai megoldás által megkövetelt apró finomításokat végezzük el. Ha viszont ránk bízzák magukat, akkor tapasztalt, szuper eladóinkkal és szüleimmel együtt igyekszünk a kuncsaft és otthonának stílusához megfelelő megoldásokat találni. Természetesen rengeteget foglalkozunk lakberendezési témákkal, hiszen egy fontos szegletét képviseljük mi is.

Mit szeretne közvetíteni a Kitty Függönyszalon?

A Kitty Függönyszalon legnagyobb értéke az elégedett vásárló. Egy olyan társasággá igyekszünk válni, ahová szívesen térnek be az emberek, ahol nem érzik a kényszert, hogy vásárolni kell. Ahol őt kedves fogadtatás várja, szakszerű kiszolgálással és tanácsokkal látjuk el és bizalommal meri átadni magát tanácsainknak és széles választékunknak. Ahol mindent megtalál, amire csak szüksége van és mindezt természetesen olyan áron, amelyet megengedhet magának. Szeretnénk, ha nevünket az emberek valahol mélyen eltárolnák, és ha olyanra van szükségük, amit biztosítani tudunk, hozzánk fordulnának.

Kitty Függönyszalon által forgalmazott termékek és nyújtott szolgáltatások:
-         fényáteresztő függönyök
-         sötétítő függönyök
-         dekor függönyök
-         karnisok, tartozékaik és szerelvényeik
-         terítő anyagok és készre varrt terítők
-         korszerű, beltéri árnyékolástechnikai megoldások (lapfüggöny, pliszé, roló, szalagfüggöny, reluxa)
-         ágytakarók
-         ágyneműk garnitúrák és ágynemű huzatok
-         díszpárnák
-         ágymatracok
-         bútorszövetek
-         rövidáru (cérnák, gumik, szalagok, stb.)
-         konyharuhák
-         viaszos vásznak


-         helyszíni felmérés és szaktanácsadás (méretgarancia)
-         méretre szabás-varrás
-         egyedi fazonok elkészítése
-         felszerelés
-         függöny felrakás, fazonbeállítás
Vidám, gyerektextilek. 
Ugye milyen jó olvasni ilyen lelkes, sikeres magyar kisvállalkozókról? Szívmelengető nekem, amikor egy teljes család tud egy cél érdekében együtt dolgozni, mindenki megtalálja benne a saját útját, lehetőségeit. Azt hiszem, nagyon fontos, hogy az ilyen jellegű boltokat részesítsük előnyben, mint vásárló, annak érdekében, hogy a kereskedelem személyes mivolta újra értékké váljon. Köszönöm a beszélgetést!

Kérdéseiddel fordulj Hannához, aki a klasszikus és a legújabb trendekben is tud tanácsod adni bármilyen lakástextillel kapcsolatos témában.
Hamarosan közös játékot indítunk! Hasznosnak, érdekesnek találtad ezt a cikket?

Kitty Függyönyszalon elérhetőségei itt megtalálhatóak. A képeken látható függönyök, textilek mindegyike megvásárolható postai úton is egyeztetés alapján. 1 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...