2012. június 20., szerda

Gyarmati színek a hálószobában- Átalakítás

A tavasz, a megújulás időszaka, ilyenkor fogyózik a nők több mint fele, merészebben festetnek- vágatnak hajat és hosszabb esti kimenőket engednek maguknak az emberek, még hétköznapokon is. Ha megújulás, akkor ne csak a testünkre, hanem otthonunkra is fordítsunk egy kis időt, vagy esetleg sokat.
Igaz, már a nyárban járunk mégis egy olyan sorozatot indítok, mely inspiráló lehet azok számára, akik most szeretnének belevágni a festésbe, átalakításba. Mostanában elég gyakran járok festékboltokba és őszintén mondom, nagyon meglep és egyszerre elégedettséggel tölt el, hogy sokan vannak, mindig! Mert ebből azt a következtetést vonom le, hogy az emberek átfestik a lakásukat. Akár két drágább díszpárna árából át lehet festeni egy szobát, teljesen új hangulatot kölcsönözhetünk a helyiségnek és persze magunknak is. Megtapasztalhatjuk, hogy mennyire üdítően hat testre és lélekre egyaránt, ha egy színes, harmonikus szobában ébredünk, az elszürkült fehér helyett.
Tudom, hogy  a festés egy egész lavinát indít el, mert akkor kellenek új párnák, esetleg függöny, szőnyeg, lámpa is. Apró kiegészítők, képek, vázák és még hosszan sorolhatom. De mennyivel jobb, ha ilyen hobbink van, mintha a kocsmába járnánk vagy cigire költenénk, nem?

Igazán látványos a változás, egy kicsit semmilyen szobából egy igazi trópusi hangulatot idéző kellemes, meghitt háló lett.
Bátor színválasztás. Megfelelő kiegészítőkkel nyugalmas összképet eredményez, annak ellenére, hogy a narancs, a türkiz és a zöld több árnyalata is visszaköszön a helyiségben.
A gyarmati hatást erősíti a római roló, a fonott bútorok és a falon végigfutó minta is. A minta sablonnal és lelkesedéssel viszonylag könnyen elkészíthető.
A szekrény mintája, akár a múlt századi cementlapok.
 
A komód elnyeli a hálószoba szükséges kellékeit.
A ládában tarthatják az éppen nem használatos ágyneműket, plusz takarókat. A narancs és türkiz tökéletes párosa látható. A pillangós párnát imádom, de virágos párna és a mintás ágytakaró is nagyon tetszik.
A háló sarkában egy kis pihenő kuckó is helyet kapott. Ez a szoba, akár egy kis lakosztály funkcionálhat. Világos, vidám, barátságos.

Te milyennek találod? Melyik a kedvenc részed, ötleted belőle?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...