2012. február 16., csütörtök

Vidéki ház Oxfordshirből

A Period Living olvasói ezt az otthon választották 2010-ben a legjobb a Legjobb Vidéki Otthon kategóriában az év házának. Nem tudom, hogy valóban ez-e a legjobb, de nagyon jó. A fiatal család néhány éve vásárolta otthonát, amely teljes renoválásra szorult. Nagyon szoros költségvetésből gazdálkodtak, szerkezeti átalakítások és korszerűsítés emésztette fel a büdzsé nagy részét. A háziasszony kifinomult ízlése, jó érzéke a régi tárgyakhoz, apró kellékekhez, tette kevés pénzből otthonossá, meleg fészekké ezt a vidéki házat. A pár önmaga sem riadt vissza munkától, festettek, fúrtak faragtak, látszik is a házon, hogy beletették szívüket. 
 Törekedtek a helyi anyagok, helyi mesterek alkalmazására. A házban domináns az eredeti kő. A levendulaágyást saját készítésű fonott kerítés szegélyezi. 
 Világos, barátságos színek és egy figyelemreméltó tűzhely. 
 Konyhai szépségek egy helyen. 
 A kétemeletes házban a hálószobák az emeleten kaptak helyet. 
 A régi bútorokat és a virágmintás anyagokat kellemesen kombinálták. 
 Törekedtek az eredeti anyagok megtartására is, a régi hajópadló több helyen látható. Nagyon kedves a gyerekszoba egy falán látható tapéta. 
A teljes víz és elektromos hálózat felújításra szorult. A faborítás és a lábaskád az angol fürdőszobák tipikus kellékei. 
Milyennek találod ezt az angol vidéki otthont? 

6 megjegyzés:

  1. Szép! A tűzhely különösen tetszik!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon tetszik, hogy igazán otthonos.
    Mi ugyanilyen szemlélettel újítgatjuk a házunkat. Bár nálunk tovább fog tartani. De remélem, elmondhatom, hogy már most egy kis otthon Zalában :-)

    VálaszTörlés
  3. Nekem ez igazán bejön:) Köszi!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon kedvemre való. Ilyen szép képek láttán mindig költözhetnékem támad:D!

    VálaszTörlés
  5. Gyerekszoba tapéta imádni való úgymint a rózsás törülköző. Mióta kiderült, hogy kislányt várok egyszerűen nem tudok ellenállni a rózsás motívumoknak...

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...