2011. április 3., vasárnap

Húsvéti asztal

Igaz még van majdnem húsz nap húsvétig, de én már foglalkozom a gondolattal, hogyan terítsek idén, hogy díszítsem fel a házat, kertet az ünnepi hangulatra. Idén húsvétra szeretnék valami különleges terítéket. Ehhez kerestem inspirációkat, amiket most veletek is megosztok.
Amim van: fehér üveg étkészlet- ez egy jó alap lehet, mert mindennel elegánsan néz ki.
Persze, ha úgy alakul akkor szívesen veszek hat lapos tányért is és esetleg kistányért hozzá, mert nálunk húsvétkor sosincs leves. (Jó, jó tudom, ha már vennék tányérokat, akkor vegyek levesest is. De nem is akarok venni! Ez csak egy felvetés volt.)
Van egy nagy fenyő asztalunk, amit körül tudunk ülni.
Vannak szép formájú ezüst színű, olasz evőeszközeim.
Tehát ezeket szeretnék feldobni valahogy. A csinos abrosz és szép szalvéta nem elég, mert ezeket minden hétvégén, családi találkozón prezentálom. Most valami különlegesebb kellene.
Nézzük csak mik azok amik tetszenek.

A terítés egyszerűsége fogott meg, a szép formájú kék tányérok, a textil szalvéta és az asztal nyers felülete.
A színek nagyon tavasziasak, de abszolút otthon is elkészíthető a dolog. A kis madáretetők ami tényleg plusz költséget jelentenek, de ezt akár adhatjuk húsvéti ajándéknak is a vendégeknek. Nekem a gomba, nyúl és még madarak is, már egy kicsit sok, ha alaposan megnézem, de az összhatás tetszik. Az emeletes muffin tányér különösen.

Székeken ruha, imádom! Az asztal csodás, a díszítés egyszerű, de tökéletes. Az asztal szélén ücsörgő nyúl egy kicsit súrolja a giccs határát, de még aranyos.A háttérben a két képet imádom, akkor is ha csak nyomatok, persze én mindig reménykedem, hogy festmények. Szerinted?
   


Ez egy nagy barátos svédasztal húsvéti dekorációja lehet, az tetszik benne, hogy minden felhasználható később is. A vödrökbe virágot ültethetünk, a búza és a virágok pedig egyszerűen  szépek. A csoki tojások meg úgyis elfogynak.Mi csak Luca napján ültetünk búzát karácsonyra, ti szoktatok húsvét előtt is?

Szabadban húsvéti reggelizni a párunkkal, kell ennél jobb ünnepi reggeli? A zöld, sárga, fehér nagyon friss, tavaszias. Egy nagy csokor nárcisz önmagában feldob mindent. Tudtátok, hogy mérgező, elméletileg csak a hagymája. Én nem hallottam korábban, tehát ha kisbaba van a háznál vigyázzatok.
Itt is a sárga, zöld, fehér színek párosítását láthatjuk, de itt a sárga kapja a legnagyobb hangsúlyt. A rattan székek említésre méltóak.
A pöttyös trendekről már írtam régebben, itt is vidám az abrosz. Szerintem már nem kell a plusz díszítés rá. Az ablakban a papír nyuszik fél óra alatt készen vannak és olcsók.

Ez egy nyuszi party? Na, nem a playmate partyra gondolok! Olcsó, színes papír díszek nem hatnak ovisnak, mert az abrosz elegáns, a torta tál tradicionális. A színek pedig nagyon visszafogottak.

Ez lehet nem is húsvéti ebéd, de szép. Nyáron is szívesen eszegetnék itt rokonokkal, barátokkal.
A barkára vagy más ágakra aggatott tojások nekem még mindig tetszenek, annak ellenére, hogy közel harminc éve gyönyörködök minden tavasszal ilyen megoldásokban. Ha a kancsó és a tojások színe összhangban van, akkor nagyon szép tud lenni.
Ez kicsit nagyis és extra romantikus, tehát nem az én asztalom, de azét az összhatás a kicsit "sok" ellenére is jó. Persze lehet, hogy nektek már tegyünk minden létező porcelán és üvegárunkat egy asztalra kategória.
Minusz fekvő nyuszi és a tökéletes teríték! Fehér kövek,  kék gyöngyikék és más virágok pici üvegcsékben és egy nagy bokréta! Gyönyörű.

Gondolom, hogy műfű az asztal közepén nem tudom, mennyire szeretnék rajta enni, de látványnak nem utolsó.
A futók annyira feldobnak minden asztalt. Így megvalósulhat a két általam kedvel dolog: látszik a szép fa asztal és szép terítő is van rajta. Ez a hoztam is ajándékot meg nem is mese ihlette megoldás. A cseresznye ágakat fontos, hogy közvetlenül a kaja előtt hozzuk be, hogy ne díszítsék szirmok az ünnepi sonkát.

Hú, mennyi tulipán! Lehet, hogy ez egy holland tulipán kertész asztala? De a snapszokból ítélve inkább egy virágárus osztrák terítékének gondolom. A minden fehér és egy kis szín megoldással nagyot hibázni nem lehet. Ezt már sokan kipróbáták és sokaknak be is vált.

Neked milyen lesz a húsvéti asztalod? Tervezed a terítéket vagy majd alakul?
Ezek a képek közül melyik tetszik a legjobban?

1 megjegyzés:

  1. Ezek mind-mind nagyon szépek, vidámak, hangulatosak!...ha mindenképpen választani kell, talán az utolsó, de csak a hatalmas tulipáncsokor miatt :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...