2011. április 26., kedd

Édes élet - David Roccoval

Ha Olaszország, ha Firenze akkor David. Mert David tökéletes testű, magával ragadó Adónisz . Nők és férfiak százai, ezrei állnak naponta több órát sorba, hogy megnézhessék Michelangelo Dávidját Firenzében. Biztos vagyok benne, hogy a világ minden táján is több százan- ezren gyönyörködnek, csodálják Davidet is, aki nem más, mint David Rocco. Na, tudom már, hogy ki ő? 
A kicsit giccses bevezető után, jöjjön amiről írni akarok. David Rocco- Édes élet című, üdítő műsora a TV Paprikán, de tudjátok nem mehetek el szó nélkül amellett, hogy ez pasi állati helyes!
Én imádom Jamiet is, de ott a kisfiús báj, a fiú a szomszédból effektus és a lazaság keveréke fog meg, míg David az álom pasi és mivel házas és két édes babája is van, a szép család mítosz képviselője is egyben, mondjuk ebben Jamie is az élen jár a három virág lánykájával és fiával.
Na, tényleg nem ömlengek tovább. Mert hát, ez a korábban modell és színész fiú, igazán nem csak a szépsége miatt említésre méltó.
A Paprikán futó sorozatában nem csak a szokásos klisék mentén enged bepillantást az olasz édes életbe, piacokat látunk, éttermeket a backfrontról, kis boltokat, családi- baráti kajálásokat miközben végig halljuk a dallamos olasz nyelvet a háttérben.
Az olasz- kanadai srác, úgy mutatja be az olasz konyha egyszerű remekeit, hogy azonnal kedvem támad valamit főzöcskézni. Csak friss alapanyagokból dolgozik, lehetőleg helyi termékekből, ami számomra külön szimpatikus. 
Az operatőrt ki kell emelnem, a fényképezés csodás. A nagytotálok és a mikro felvételek váltogatják egymást, amitől annyira személyes, bensőséges hangulata lesz az egésznek, hogy magával ragad a 30 perc. Minden epizód nagyon filmszerű, megjelennek fotók is, ahol fekete- fehér képeket látunk.

A zene nem csak nekem tetszik, ahogy a külföldi oldalakon láttam, hanem sok- sok rajongó kérte, hogy tegyék közzé a sorozatban hallható számokat, a kérésnek eleget is tettek. (Itt meghallgathatod)
A szép pasik mellé szép nők is társulnak, jelentős szerepet kap a filmben Nina is, aki David felesége. Aki legalább olyan szép és magával ragadó, mint David. A  két cuki kis ikergyerekük is megjelenik miden epizódban.
David azt vallja, hogy ő nem szakács ő csak olasz,  és hát Olaszországnak ez az egész sorozat egy szuper reklám. Tagadhatatlan, az embernek a Toscan kis falukban van kedve barangolni miután megnéz egy műsort. Szeretnék részt venni egy borkóstolón, pedig én nem is iszom alkoholt, nézni ahogy bicikliznek az utcán a fiatalok és mindenki, ahogy az olasz nők sétálnak a kávézó felé, miközben telefonálnak.
Ha tetszik ez a kép, akár háttérképnek is le tudod tölteni, de találsz még többet is. (itt)Miután az össze képet beillesztettem, amiken nagyon helyes volt David, :) jöjjön néhány étel is amiket főzött.
Tarolli, ez egy főzött, majd sütött borkorcsolya. Amit egy- egy arányban készít lisztből és vízből- aminek a felét borral helyettesíti. Ezt a picit olivaolajjal és sóval ízesített tésztát főzi ki forró vízben, majd nagyon forró sütőben mindkét oldalát megsüti a kis karikákra formált tésztáknak. Bor mellé kínálja, perec és fánk keverékére emlékeztet. 

Készít hamuban sült articsókát, számos lepényt, tortákat, húsokat főleg grillezve, szereti a húspogácsákat és az elmaradhatatlan tésztákat, salátákat. 

Receptek helyett inkább a TV Paprika műsorbeosztását csatolom, hogy   nézz meg te inkább egy epizódot, minthogy én meséljek róla. Így van ez Olaszországgal is, jó ha elmeséli valaki milyen jó sétálni a kis utcákban, de amíg nem jártál ott, addig nem jelent olyan sokat. 
Neked tetszik az Édes Élet Daviddel? Na és David?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...