2011. március 2., szerda

Meleg fények

Imádjuk a lámpásokat! Van petróleum, vihar, mécseses, piros, fehér, kék, fekete, bronz!
Egy barátunk, aki hosszabb időt töltött a Távol- Keleten mesélte, hogy ott a nagy melegbe még a tehetősebb családok is neont használnak. Egyetlen magyarázatot találtunk a számunkra oly utálatos világítási forma mellett, hogy hideg fényt ad és lehetséges, hogy a forróságban pont ez a vonzó számukra?
Hát számunkra, főleg a téli hónapokban a meleg, simogató fények a hívogatóak. Szívesen teszünk mécseseket, gyertyákat minden helyiségbe.
A lámpások amúgy is a  fénynek egy  különös játékot adnak.

Ezek a klasszikusok, amiket bárhol, bármikor megállják a helyüket. Jöhet Karácsony, szülinap, nyári kerti parti hibázni nem nagyon lehet a fehér lámpással. Jöhet bármilyen színben és méretben! Ez a fotó nekem olyan görögös, tengerpartos érzést juttat az eszembe.

Ezeket a kis városos lámpásokat azért is mutattam be, mert én is vettem nem régen ilyet csak gyertyában. Három gyertya, amik Amsterdam bérházait idézik, fehérben. Aprólékosan kidolgozottak és nagyon kedvesek.
Nyári hónapokban a lámpásokat használhatjuk a teraszon is, ott is jól szerepelnek. A terasz köré ültessünk szúnyogűző növényeket és akkor még kinn is tudunk maradni.


Ez az antiknak látszó lámpás hihetetlen jól mutat a bordó falon. Bízom benne, hogy a tulajok gyakran égetnek benne gyertyát, mert gyönyörű lehet. Szívesen megnézném ennek a lakásnak több elemét is, mert az ajtódísz is figyelmet követel.

Mediterrán liliommal .
Annyira jó ötlet! Nigellánál láttam már hasonlókat egy adásban, Tilda könyvekben is van, csak ott ivásra javasolják. Hát inni pedig nem lehet belőle.. 

 
A pajta ajtaján egy szépség.
 
Néha nem is gondolsz rá, de a lámpásoknak még hasznát is veheted. Két éve télen, amikor Zalát és Vast nagy hó borította és nem volt három napig áram sok faluban, köztük nálunk sem, akkor a mi lámpásaink is dolgoztak minden este. El kellett, hogy teljen pár estének, amíg automatikusan nem kapcsolgattam a lámpákat, a vízforralót... de jöhet még olyan idő, hogy használni kell őket. Tehát, mindig legyen otthon egy, de inkább több lámpás, gyertya és gyufa!! Mert ha nincs áram nem megy a tűzhelyen a szikra sem. :)
Meghitt, lámpásfényes estét kínok mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...