2011. március 15., kedd

Valami lógjon...

Valami lógjon a baba ágya felett. Ezt már az én bébikoromban is tudták az anyukák, azonban akkor még sokkal inkább a baldachin (úri körökben) és a színes nejlonkendő a kiságy szélére kötve megoldás hódított.
Szerintem is jó, ha valami lóg a baba ágya felett. De nem kell, hogy az egy zenélő, pörgő-csörgő méregdrága csoda legyen!Mára olyan kis szépségeket hoztam, amik biztos vagyok benne, hogy megnyerik a tetszését a gyakorló anyukáknak és megmozgatják a fantáziáját minden majdani anyukának!

Milyen egy jó ágy feletti nézegető? A hivatalos neve, amúgy mobil vagy forgó. De mivel nem biztos, hogy forog ezért én nem nevezném így. 
A legfontosabb szerintem, hogy színes legyen és tényleg lebegjenek a logó kis dolgok, akár a legkisebb levegő mozgásra is. Például, ha kinyitod az ajtót vagy ha cselesen meglököd, amikor ki akarsz menni a szobából, remélve, hogy a baba majd azt figyeli. (Hamar meg fogja tanulni, hogy ilyenkor csakis az ajtót szabad figyelni! :)
Meg kell még említeni, hogy biztonságos legyen, tutira ne essen se játszó, se szunyókáló csöppséged fejére. Akkor sem, ha már bőszen rángatja. Figyelj a felfüggesztésre is, ne csak a lógó elemekre.
Szerintem ennek a lógónak az egyszerűségében van a szépsége! Akár tíz perc alatt is elkészítheted, a varródobozban talált maradék szalagok, egy fa karika és néhány méter spárga vagy valamilyen madzag kell csak hozzá. A baba imádni fogja annak ellenére, hogy, ha mindent venned kell, akkor sem jöhetsz ki többől, mint 500 Ft.
Ezt a bölcsibe való vagy egy gyerekotthonba, ahol sok kis picur tud örülni a színes gömböknek. Egyszer kellene egy ilyet csinálni egy csecsemőotthonba! Mit szóltok? Várom a lelkes támogatókat!
Téli estékre való munka lelkes babaváróknak vagy leendő keresztanyukáknak. A horgolás intervallumáról nem tudok nyilatkozni, ugyanis nem tudok horgolni. Fiúcskáknak tökéletes ez az általam kedvelt madaras kis játék.
Madarak, baglyok jöhetnek! Ez a vidám anyukáknak és nevetős babáiknak való kis függeszték. Az ágynemű csak virágos lehet, még a babának is!
Az IKEA-ban mindig remek kis állatkákat lehet kapni, darabja 100 Ft. Ha négy-öt ilyet vásárolsz és színes textilszalagot varrsz rájuk, akkor máris kész a mobilod az ágyikó fölé. Nekünk is van ilyen, azért is ajánlom, mert ha a lurkó megunta már a nézegetést, akkor a babakocsira vagy hordozóra is kötözhetsz egy- egy állatkát. A szalagok pedig megakadályozzák, hogy az első sarkon a tócsában végezzék a játékok.
Szuper ötlet! A plafonra erősítette az oviban tanult legyező technikával hajtogatott, szép papírokból készült különböző méretű köröket. Damillal függesztette a plafonhoz, a mozgás garantált és az élvezet is a kis lányka számára, mert még a fotóról is gyönyörű!
Ez a nulla költséges, de nagyon egyedi és ízléses darab, különösen a fal színével fogott meg az ötlet. A kertből vágj néhány ágat, vesszőt. Ezeket mosd meg, majd tekerd fel kör alakba és néhol kötözd össze, akár ragasztópisztolyt is használhatsz, hogy stabil legyen. Majd a megmaradt csomagolópapírokból vágj ki különböző méretű köröket, amiket ragassz össze és mindet lyukaszd ki, hogy fel tudd fűzni őket. A felfűzött papírláncokat kötözd a kis koszorúdhoz és már készen is vagy!
Ez a fentihez hasonlatos, csak gyűrt papírokból, kis csajoknak.
Ez a forgó papírból készült, állatos, cirkuszos, fiús.
Vicces, de nem tenném a kis lány ágya fölé. De lehet, hogy ez az én komplexusaim miatt van.. :)
Az egyik kedvencem, nem csak bébiknek ajánlom! Nagyon egyedi és csodaszép!
Nem vagyok egy nagy origamis, de madarat hajtogatni még én is tudok. Itt a hatás a minél több, annál jobb elvén alapul. Már többször csináltunk ilyet gyerekekkel, amikbe mindenki egy- egy jókívánságot írt a világnak. Hát most úgy érzem én is legalább ennyi madarat meg tudnék tölteni a sok jóval, amit Keletre kívánok!
Fiúknak! Azért, hogy nem mindig a lányos dolgok domináljanak az oldalamon!
Madarak, fa, dróton. Egyszerű, színes, szép, kell ennél több egy nézegetőnek?

1 megjegyzés:

  1. Két unokám is fog születni az ősszel (a négy mellé), így nagyon örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra. Köszönöm Lilikém!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...