2011. február 16., szerda

Mesetakaró

Mindig is arra vágytam, hogy ha kisbabám lesz, akkor én készítsek neki dolgokat, varrjak neki "szeretet takarót", ami minden rossztól megvédelmezi a világban. Vannak dolgok, amik másképp alakulnak, mint ahogy eltervezi az ember....
A várakozás időszakában nem készült el a takaró. De most igen, itt egy csodás kislány, akinek szükséges van egy mesetakaróra.

Hogy mi a mesetakaró? Hasonló, mint a szeretet takaró, mert ha ezzel betakarózol, akkor baj nem történhet veled! A mesetakaró több ennél, mert segít abban, hogy mindenben meglásd a csodát és hogy erőt adjon, ahogy a magyar népmesékben is, hogy a végén minden jóra fordul!

Egy egyszerű Jysk-ben kapható polár takarót hímeztem ki. Felrajzoltam ceruzával a mintákat, indákat és egy nagy hímzőtűvel és sok- sok kályha mellett ülős estével készre varrtam.
Az aplikációkat kivágtam rózsás, kockás, virágos anyagokból és rávarrtam egyszerű pelenka öltésekkel, amiket Mamikám tanított.A mintákat kitömtem, hogy legyen mit simogatnia az egyévesemnek. A tömőanyag Ikea-ban vett hason fekvő párna belseje.


A Kicsike szívesen fekszik fajta, takarózik vele, simogatja a rátéteket és persze bőszen nyalogatja őket.

Ez a mi kis mesetakarónk. Bízom benne, hogy ez csak a mese kezdete és még sok hasonló születik majd az évek folyamán.

3 megjegyzés:

 1. Ez nagyon kedves dolog, ügyes vagy!

  VálaszTörlés
 2. Nagyon szép lett! A kis Cuki Lányka biztosan imádja és nem véletlenül!
  Szerencsés a Picúr, hogy ilyen ügyi anyukája van!:)
  Csak így tovább!

  VálaszTörlés
 3. Köszönöm a kedves megjegyzéseket!

  VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...