2014. március 24., hétfő

Tavasz Salzburgban - Művészet és Dekoráció interjú

Ahogy a ruhadivatot New York, Párizs, Milánó és London határozza meg, úgy a dekorációs világ Mekkája Frankfurt, München és Salzburg. Gyukli Zsuzsa, a Művészet és Dekoráció üzlet tulajdonosa, vezetője, az idei évben is ellátogatott, immár hagyományosan Salzburgba, hogy megismerje a legfrissebb trendeket, irányvonalakat és persze nem utolsósorban beszerezze a legszebb tavaszi lakberendezési tárgyakat, melyeket most ti is megvásárolhattok.
 Zsuzsával beszélgettem a vásárról, az idei évi tapasztalatairól.
Alapvetően mit kell tudnunk erről a vásárról?
A Creativ Salzburg tavaszi vásárát 2014. február 28. - március 2. között rendezték meg több mint 200 kiállítóval, főleg Ausztriából és Németországból, de ott volt pl. a Pataki Kerámia is Sárospatakról, hogy magyar neveket is említsek.
Ez egy hatalmas területen professzionális keretek között megrendezett vásár. A kiállítók igényes standokat rendeznek be, ahol bemutatják legújabb termékeiket.
Milyen újdonságokat láttál az idei évben?
Sokkal színesebb a tavaszi kínálat, mint az elmúlt években, amikor is a fehér és a szürke uralta a hatalmas kiállítótereket. Összességében  a pasztell színek a jellemzőek, a vintage és a shabby chic stílusirányzatok.
A fagyiszínek mellett megjelentek, az erőteljesebb zöldek, a pinkek, a türkizek, a narancsok is.

Volt-e idén valamilyen visszatérő motívum a lakberendezési tárgyak között?
Kedvelt visszatérő elem a bagoly, amit már megismertünk ruhán, pólón, az most jön át a lakberendezésbe.  Gyakoriak a  madárházak, kalitkák (most már pasztell kékben, zöldben és mályvaszínben), a madaras motívumokkal díszített gyertyatartók, lámpások, képkeretek, lámpák is népszerűek.
Mi az ami már tavaly is volt, de még mindig divatos, kedvelt a vásár nemzetközi kínálata alapján? 
Nehéz egy dolgot kiemelni, de például a romantikus shabby stílusnál a habos fehér-rózsaszín csipkés és rózsás párnák, táskák, konyhai textilek, fotócsiptetők, ékszertartók, és persze szívek-szívek mindenütt fából, rattanból, fémből., textilből.
Tavasszal szeretjük feldíszíteni, felfrissíteni a kertet, az erkélyt is. Mi az, ami megjelent a kerti dekorációs termékek között? 
Hatalmas újdonságok nincsenek kertfronton. Kerti kiegészítőknél maradtak a cink kaspók, lámpások és gyertyatartók kiegészülve kisebb-nagyobb boglyas natúr színű tavaszi vagy húsvéti ajtókoszorúkkal, asztaldíszekkel. Kültéren és beltéren  egyaránt továbbra is nagyon népszerűek a lámpások, gyertyatartók, üvegbúrás mécsestartók. A terasz, az erkély abszolút szobaszerű dekorációt és díszítést kap, akárcsak egy kültéri nappali.

Több mint egy évtizede foglalkozol a vidéki lakberendezési stílussal, saját gyönyörű üzleted van. Miért érzed mégis fontosnak évről évre kilátogass valamelyik nemzetközi vásárra?
 Igen, valóban régen foglalkozom már lakásdekorációs termékekkel. Azonban továbbra is azt gondolom, hogy az igazi minőséget és nem a "gagyit" szeretném képviselni. Annak érdekében,  hogy üzletemben a legaktuálisabb termékeket tudjam magam is árusítani, mindenképpen érdemes kilátogatni ezekre a vásárokra, amelyek nagyon sok inspirációt jelentenek számomra. Mindig nagy lelkesedéssel alakítom a kirakatot, készítek apróbb enteriőröket ezeknek az élményeknek a hatására itthon, Zalaegerszegen Művészet és Dekoráció üzletben.

Köszönöm a beszélgetést! Nézzük, miket vásárolhatunk meg mi is, akár az üzletben, akár a webáruházon keresztül.

Ha szeretnél a legújabb termékekről, trendekről értesülni akkor csatlakozz az üzlet Facebook csapatához.

Az üzletben kapható számtalan lámpás, most érkeztek ezek a narancssárga és kék darabok.  Igaz, a fotón nem látható, de élénk zöldben is kapható.

A szívek minden anyagból nagyon divatosak, legyen az kerámia, textil, fém vagy akár fadarabokból készített, mint például a kép látható. Faszív. 
A cink kaspók még mindig nagy slágerek. S, M, L méretben kaphatóak. Nekem a sziluettes képkeret is nagy kedvencem.
 A tündérlány és a  tündérfiú 30 centi magasak, kerülhetnek ablakba, teraszra vagy tavaszi dekorációként polcra, asztalra.
  
Kőbagoly, 749Ft és barátja az idei év másik sztárja a kőmadár 950 Ft, 13 cm hosszú-
 
A madár motívum többszörösen is visszatér ezen a kis kalitkán. Ha még nincs kalitkád, idén kötelező beszerezni. :)  
 Pillangókkal indítani a napon, mindig ajándék! Reggelizőszett ára 2590 Ft.

Mi a kedvenced az idei tavaszi kínálatból? Én nagyon örülök, hogy megjelennek ismét a színek, a madarakért és baglyokért is odavagyok. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...