2014. március 14., péntek

Garden Expo 2014 Budapest Sportaréna- Kertész ajánlója

Talán már megszoktátok, hogy csakis saját tapasztalatokat, véleményeket írok a blogon. Nem nagyon szeretek olyan dolgokról írni, amit nem tapasztaltam, amiről nincs kialakult véleményem. Ezért is bánok óvatosan az ajánlókkal, annak ellenére, hogy nagy örömömre, a mostanság ritka bejegyzéseim ellenére, sokan keresnek meg, hogy írjak ajánlókat, cikkeket termékeikről, eseményekről. Én azonban törekszem rá, hogy hiteles maradjak felétek és ha valamit ajánlok, akkor az tényleg jó legyen. A napokban érkezett egy megkeresés, hogy írjak a Garden- Exporól, amit március 21-23. között rendeznek meg Budapesten a Sportarénában. Azonban én még sosem voltam Garden- Expon, pedig ez már a nyolcadik lesz idén. 
Olyan szerencsés helyzetben vagyok, a blognak köszönhetően :),  jó barátnőm lett Szalay Cili, az ország egyik leghatalmasabb és gyönyörűbb dísznövénykertészetének, faiskolájának a Szalay Díszfaiskolának a résztulajdonosa, vezetője. Ezért Cilit, kértem meg, hogy írjon egy ajánlót nektek, hogy miért is érdemes ellátogatni a Garden Expora az idén. Kell egy kertésznél hitelesebb ajánló? Szerintem nem! Fogadjátok szeretettel írását.


"A Garden-Expo kifejezetten a lakossági felhasználóknak szóló kiállítás és színes rendezvény.
Sok programmal és játékkal várják a kert szerelmeseit a rendezők, kiállítók. Egészen kicsiktől az idősekig, mindenki megtalálja a számára érdekes lehetőséget ha kertről álmodik. Lehetőség lesz a kiállítás területén felépített 8 bemutatókertből inspirációt gyűjteni az idei trendekből. A " kertekre" szavazni is lehet és érdemes a tervezőkkel elbeszélgetni és akár a segítségüket is kérni. Képviselteti magát a Magyar Kertépítők Országos Szövetsége is ahol információt kaphat a kertet álmodó, hogy a közelében ki az a kertépítő akit esetleg megbízhat az álmai megvalósításával. Az idei kiállítói lista átnézése során viszont sajnálattal vettem tudomásul, hogy a kert lelke vagyis a növény, képviselteti magát a legszerényebben. Rengeteg kerti kiegészítő, gép, kerti szerszám és segédanyaggyártó cég lesz jelen, de a kertészeti árudák, lerakatok messze elmaradnak tőlük számszakilag. Remélhetőleg színvonalban viszont az előző évekhez hasonlóan magas minőségben kínálják a kert legfőbb berendezéseit a lombos fákat, cserjéket, fenyőket évelőket, balkonnövényeket.
Az idén társrendezvényként az Orchidea Ünnepen megjelennek a beltéri virágok királynői és egyidejűleg egy bonsai kiállítás is látogatható ugyanazon jeggyel.
Aki ellátogat biztosan nem bánja meg és üres kézzel még az sem fog hazatérni akinek csak egy kis erkély jutott kert gyanánt!
Száz szónak is egy a vége, zöldre fel irány a Garden-Expo!!"
 
Forrás
"Az elmúlt évek tendenciája folytatódik, a nappali szinte teljesen kiköltözik a teraszunkra, és nem kell lemondanunk a megszokott kényelemről, köszönhetően a teljesen időjárásálló anyagoknak és huzatoknak. A kint és bent határa összemosódik, szinte úgy tűnhet, nem is kültéri bútorokat, hanem nappali ülőgarnitúrákat mutat be néhány kiállító - bár kétségtelen, hogy ezek némelyike olyan kényelmes és mutatós, hogy akár a szobában is használhatjuk őket."

Te jártál már a Garden- Expon korábban?  Szívesen elmennél idén?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...