2014. március 12., szerda

Rendhagyó dohányzóasztalok

Dohányzó asztal. Nem szeretem ezt az elnevezést, annak ellenére, hogy értem a jelentés tartalmát, okát, mégis idegennek hat a mi otthonunkban, ahol dohány még véletlenül sem került soha. Az pedig, hogy mi dohányozzunk... brr.- brr. Nem!
Akkor hogy is nevezzük? Asztalka? Ez olyan becézős. Nappali asztal? Vagy legyen kanapé asztal? Ez meg képzavarnak hat. Kanapé vagy asztal?
A pontos megfogalmazást nem tudom. De lényeg, hogy szükség van rá, mert remekül lehet rá lábat felrakni olvasás, tévézés közben. Lehet rá szép kompozíciókat elrendezni tálcán, lehet a fiókjában magazinokat tartani, meg könyveket is.  Lehet rajta enni, persze csak kizárólag gyerekaltatás után, mert szegénynek azt mondjuk, hogy a nappaliban nem eszünk. :) Lehet írogatni rajta, persze nem kényelmes, de legalább nem mozog.
Olyan szerencsések vagyunk, hogy két nappalink van, vagyis majdnem egy, mert egymásból nyílnak, de két külön kanapéval, fotelekkel kialakított rész. Az egyikben van asztalka (dohányzóasztal), a másikban nincs.
Ide keresünk most egy formás, praktikus darabot. Mivel a szokványosok között nem találtam megfelelőt elmondom, hogy miben gondolkozom most.
Forrás
Láda megoldás. A leginkább befutó eddig a láda. Jó nagy, rusztikus, természetesen tömör fából. Tetszenek a régi csatok, veretek is. Maratott, natúr kivitelben.
Forrás
Komód megoldás. Fiókokban csomó dolog elférne. Nagyon fontos a tökéletes arány, különben úgy hat, hogy nem találtunk helyet a komódnak ezért ideiglenesen a szoba közepére tettük.
Forrás
Pad megoldás. Költségtakarékos,  de nincs semmilyen tárolási felület. Gyerekkel szerintem nem is biztonságos, elképzelem, ahogy lovagolna rajta.
Forrás
Fonott asztalka megoldás. Ebbe a helyiségbe én picinek találom ezt a fonott ládát, széket. Hozzánk pont jó lenne. :)

Neked melyik megoldás tetszik a legjobban? El tudod valamelyiket képzelni a ti otthonotokba?
Ha van felesleges tömör, faládás és nem kell neked szívesen fogadom. :) 

1 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...