2012. december 17., hétfő

Karácsony Strasbourgban egy vendégházban

Strasbourg mellett egy kis faluban járunk, ahol a házaspár egy XVIII.. századi farmházat vásárolt meg, hogy egy hangulatos vendégházat alakítsanak ki belőle. A felújítások, a berendezés alatt végig segítségükre volt lakberendező. A házban látható gerendák, mindenhol fenyőpadló található, természetes, de egyben elegáns terek kerültek kialakításra. Alaposan megválogatott dekoráció jellemzi a vendégházat. 
 Apró fények hívogatnak a bejárat előtt.
 A látható gerendákat fehérre festették, a falak szürke és halványkék árnyalatot kaptak, így teljesen  egységes hatást keltenek. A nappaliba kényelmes kanapék, hatalmas antik fotel került.
 A lámpások bent és kint egyaránt jó szolgálatot tesznek. A karácsonyfa idén fehérben pompázik. Madártollak, angyalszárnyak, szívek és ezüst gömbök kerültek a fára.
 Gyertyatartók minden mennyiségben! Az üveg poharak, a mécsestartók, a kecses gyertyatartók egyaránt jó szolgálatot tehetnek a karácsonyi dekorálás során. A minél több annál jobb elve érvényesül.
 Rendkívül elegáns teríték. A levesestál, a csillár és a boroskancsók a kedvenceim. Természetesen a tálalóasztalon álló búrára is igényt tartanék. Nagyon ötletes a gerendás térelválasztó az étkező és a dolgozósarok között.
 A családi fotók minden teret képesek személyessé tenni. A sok fehér, bézs szín között jó látni a hangsúlyos fekete darabokat. A falra rögzített rakodó asztalkát mindig lehet rendezgetni. Hasonló lámpásokat találsz ITT.
 Az emeleti hálóban minden fehér. Mégsem tűnik egyhangúnak, inkább elegánsnak és egyszerre hívogatónak. Nagyon tetszik, hogy a falat derékig halvány fahéjszínűre festették. A REVE felírat álmot jelent. Sokak álma lehet ez a szoba is.
A fürdőben a lábaskád antik hatását jól kiegészíti a kellemesen kontrasztos csíkos fal. Nagyon jól eltalálták a padlóburkolat színének és legalsó csíknak az azonos árnyalatát.

Mi az ami a legjobban tetszik ebben a házban?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...