2012. július 23., hétfő

Tisztítószerek tárolása- gyümölcsös láda DIY

A kreatívkodás életlehívója egy kétéves örökmozgó, mindenre kíváncsi, cserfes kislány, mégpedig a kislányom. Aki számára, ahogy szerintem minden ilyen korú gyereknek minden érdekes, főleg azok a dolgok, amiket a gonosz szülők tiltanak.
Nálunk viszonylag kevés tétel szerepel a tiltólistán, mivel eléggé gyerekbaráttá tettük az otthonunkat, de azért vannak igazán veszélyes dolgok, amiket tényleg tilos, akármilyen liberálisak is vagyunk.
1. Vegyszerek, tisztítószerek macerálása.
2. Számítógép kikapcsolása. (persze alkalmanként megtörténik, a tévével is, hogy kikapcs- bekapcs- kikapcs. )
3. Iratok pakolása. (mivel otthonról is dolgozunk mindketten, igazán bajos lenne, ha fontos iratok gyermekkézbe kerülnének).

A tisztítószereket, vegyszereket egyre feljebb pakoltam az évek során, ahogy mászni tudott, majd állni úgy került minden a mosógép tetejére. Mára megérti, hogy nem szabad onnan levenni semmit, de ez, nekem nem elég. Azt szeretném, ha nem tudna semmit levenni.
Ezért találtam ki, hogy egy ládában fogom tartani a dolgokat, amiből még néhány hónapig biztosan nem tudja kiemelni a tisztítószerek és egyéb veszélyes takarítási, mosási kelléket.

 Adott volt egy láda a zöldségestől.
 Lefestettem, először falfestékkel okkersárgára, nagyon szívta a kezeletlen fa a festéket. A falfesték alapozónak jó, mert nagyon olcsó és ha úgyis ráfestünk, antikolunk, akkor nem kell, hogy drága akril  legyen az alapréteg.


Ráfestettem a még nem tökéletesen száraz sárga festékre fehér akrilal, szerettem volna, ha több helyen is előtűnik a sárga selymessége. Nedves mosogatószivaccsal néhol meg is kentem, hogy még jobban előjöjjön.
Nagyon tetszenek a feliratok, erről már sokszor szóltam a blog hasábjain. Nem akartam angol szöveget a lakásba, hiába csábított a "Clean" kifejezés, inkább választottam a "Tisztaság" szót.
Megmértem, hogy milyen széles a láda oldala (5cm-es szöveg fér rá.) Majd kinyomtattam a tisztaság szót, a választott betűtípussal és egyenként ollóval kivágtam a betűket.

 A betűket körberajzoltam a már megszáradt ládán, majd fekete akril festékkel és vékony ecset segítségével kifestettem. Mindkét oldalára ráírtam a szöveget.
 Elég káoszos és tényleg könnyen fel tud nyúlni bármiért.
 Ilyen lett a végeredmény. Rendezettség nem kérdés, szerintem az esztétikum listán is sokkal jobb helyezést ér így el. Arról nem is beszélve, hogy egyenlőre nem éri el a láda peremét sem.

Szerinted milyen? Készítenél hasonló ládát?





2 megjegyzés:

  1. Nagyon jó! Pontosan ugyanilyen dunsztos üvegben van a szódabikarbóna a mosókonyhában Nálam is! :)
    Nagyon praktikus...Rám majd augusztusban vár egy nagyobb lélegzetvételű mosókonyha takarítás, akkor fogom hasonló moódon elpakolni a vegyszereket. Bár Áronkám már ügyes, és a világért nem nyúlna hozzá, de mindig jönnek/jöhetnek kisgyerekek, ezért mi maradtunk a gyerekbarát otthonnál (az összes villanykonnektor is be van még dugva és úgy is marad).
    Minden felnőtt felelőssége, hogy minden kisgyermekre vigyázzon!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...