2012. július 3., kedd

11 Raklap Felhasználási Ötlet

Manapság legnagyobb örömömre egyre divatosabb az újrahasznosítás. Egyik közkedvelt darab, mely majd minden barkácsolni szerető fantáziáját mozgatja a raklap. Vajon azért, mert építkezés után nem marad pénz a berendezésre? Viszont a sitt és  sóderkupac között a kertben még talál az ember néhány használt raklapot?  Hiszem, hogy az ötleteket nem kizárólag a költségtakarékosság hozza, de vitathatatlan, hogy válságos gazdasági helyzetben, az emberek kreativitása jelentősen megugrik. Lásd az ötvenes években milyen remek gyerekruhákat tudtak varrni az ügyes-kezű nők a dédnagymama szoknyáiból. A szükség nagy úr, a néhanapján a boltok polcain kapható flanelek igencsak nyersanyag hiányosak voltak és néhány mosás után a gyermek vagy felnőtt bőre átlátszott az anyagot. Tehát maradt az ősök hordta ruha újragondolása. (Az infókat Mamikámtól kaptam, aki a textilkutató intézetben dolgozott. :)

 Pihenés nagy pocakkal egy jó könyv társaságában a hűsben. Természetesen raklap nyugágyon. 
 Akár egy futon.
 Jut még a gyermeknek is ágy belőle. Mindenképpen szükséges a fát kezelni, csiszolni, ha gyereknek szánjuk. 
 Polcok a konyhába, nappaliba. 
 Fűszereknek, konyhai kellékeknek. Natúr.
 Az ilyen nagy belmagasságú helyiségeket egyenesen óriássá varázsolják ezek az alacsony bútorok. Fiataloknak, aktív társasági életet élőknek ajánlom. A mobil bútorok sok lehetőséget tartogatnak magukban, a kanapéból pillanatok alatt franciaágyat vagy több, egyszemélyes ágyat is tudunk csinálni, akár vendégeknek. 
 Kreatív tervezőknek, lakberendezőznek, hogy a hely inspirálja az alkotást. 
 A felnyitható raklapládák elnyelik a kültéri párnákat, gumicsizmákat. 
 Romantikázásra a tó mellett. A napernyő is egyszerű és szép is.
 Ágyvégnek. A kiegészítők és a szoba alapvető berendezése adja meg a hangulatot. 
Minden kertész álmodik egy kis asztalról, ahol hajolgatás nélkül ültethet, pikírozhat. Csak néhány raklap és pár óra kell hozzá, na meg egy adag ügyesség és szerszámok. 

Mit szólsz ehhez a raklap mániához? Melyiket tudod elképzelni az otthonodba? 


7 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. A gyerekágy tetszik és az azt követő képen a kis polcok.
    Én is láttam egy szép megoldást:
    http://4.bp.blogspot.com/-DRT4W0Arsnc/T8hRfmN59RI/AAAAAAAACo0/MIMVjREerLY/s1600/110518_23+Perth++286_+resized.JPG

    VálaszTörlés
  3. Nagyon ötletesek!!
    Azt hiszem nem fogunk sokat költeni kerti bútorokra :D
    De lehet a most készülő konyhabútort is vissza kéne mondani? :D Mondjuk szegény asztalosunk már így is ki van akadva, akárhányszor új dolgot találok itt a blogon, annyiszor megyek el hozzá, hogy mit hogyan változtasson. :D
    Gyönyörű dolgokat mutatsz nekünk, KEDVENC BLOGOM!!!!!! Órákat el tudok tölteni itt, akár egy régebbi bejegyzéshez is visszatérve!

    VálaszTörlés
  4. Őrülten jó ötletek vannak itt. Én a Duna parton láttam pár óriási raklap fotelt, szép kékre, sárgára lefestve. Ki kéne próbálnom egy két dolgot innen :) Már csak a nagyméretű párnák lelőhelye hiányzik ..... de talán valaki megajándékoz a hiányzó információval....

    VálaszTörlés
  5. Kedves Katalin! Nagy öröm nekem, amikor megosztjátok velem, hogy szeretitek a blogot. Mindig szívesen látlak, gyere gyakran! :) Az asztalosok engem is szeretnek... :D Mert szerencsére nem vagyok bonyolult! :D

    Kedves Beastie! Olcsón láttam tényleg nagy párnákat a Praktikerben, ülőpárnák tűzéssel. Két méretben vannak, vagány narancs és citromsárga csíkosak. Ha hagyományos kisméretűre vágysz, akkor IKEA, JYSK és ma láttam 1000 Ft alatt a Lidl-ben is. Remélem, hogy hasznos volt a válasz! :)

    VálaszTörlés
  6. Hála az itt látottaknak (meg a páromnak, aki megvalósította) fantasztikus lett a teraszunk!! Ildikó

    VálaszTörlés
  7. Imádom a jó érzékedet, amivel pont a nekem tetsző dolgokat gyűjtöd össze! :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...