2012. március 29., csütörtök

Kert designer kék és lila otthona

Milyennek képzeled egy kertészmérnök, egy kert designer otthonát? Sok növény van benne vagy éppen egy sem? Lehet, hogy nincs is kertje?  A híres, angol kerttervező Kate Ball otthonában kalauzollak el benneteket, ami egy grúz villában található., aminek egy része már a 16. században is állt. Az otthont a kék és lila különböző árnyalatai jellemzik. Kevés a növény, de annál több a virágminta, a természet ihlette nyomat a falakon. 

Kényelmes fotelben jólesik egy fáradt nap után pihenni egy kicsit egy jó könyvvel. 
A nappali nem túl nagy, de a jól elhelyezett tükör tágítja a teret. A kandalló körüli szimmetrikus bútorok ritmust adnak a helyiségnek. 
A levendula háló az emeleten kapott helyet. A kedvencem a méretes faláda és az apró könyvespolc, amin az éppen aktuálisan olvasott könyvek kaphatnak helyet. 
A fürdőben az Angliában oly megszokott lambéria került falra. Az egyszerű formáknak, anyagoknak a kis kiegészítők adnak hangulatot. A fal színe és a kiegészítők is a kék árnyalataiban jelennek meg.
A konyha egy ellenpontja a sok kéknek, lilának a házban. Itt a tűz színei, a meleg árnyalatok kaptak hangsúlyt. Bontott tégla, tömör rusztikus bútorok, kőmosogató, sárga fal, terrakotta csempe. Hozzám ez a világ közelebb áll, mint a sok- sok kék, lila. 
És hozzád melyik világ illik, a kék-lila vagy inkább a sárga- meleg színek?
Milyennek találod ezt az otthont? 


4 megjegyzés:

  1. Én is a konyhát választanám. A tányértartó nagyon tetszik.

    VálaszTörlés
  2. Ez hihetetlenül gyönyörű!!!!!
    A vicc, hogy soha nem szerettem a kék színt!

    VálaszTörlés
  3. Kedves blogolók!
    Tudom nem ez a legjobb helye a mondanivalómnak.De sajnos (több, mint valószínű az én tudatlanságomból adódóan) nem találtam meg a személyes levél opciót.Úgy, hogy gondoltam itt is ráfogtok találni.Kérlek bocsássatok meg, hogy tegezlek benneteket de szerintem így mindenkinek könnyebb.Na szóval, ahogy unalmamban böngészgettem rátaláltam egy szerintem nagyon jópofa ötletre, ami az igazat megvallva nem nagyon kapcsolódik a blog eredeti témájához, de talán a lakberendezéses részbe bele lehet magyarázni.
    Bár én egy kissé karácsonyinak találom, de egy könnyed baráti piknikre is eltudnám képzelni.Az általam talált ötlet nem más, mint egy "kibelezett" narancs héjából készült gyertya.
    És az oldal linkje, hogy még érhetőbb legyen: http://honestlywtf.com/diy/diy-satsuma-candle/
    Maga az oldal angol nyelvű de egy kis csalással könnyedén lefordítható magyarra is.Nálunk nagy sikere volt, főleg a gyerkőcök körében.Remélem ez nem lesz másképp nálatok sem.

    VálaszTörlés
  4. Minden tetszik amit itt látok. Szuper az egész.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...