2012. március 21., szerda

Balatonederics Osztálykirándulás - Tábor

Melyik volt a legjobb osztálykirándulás életedben? Én nem tudok egyet megnevezni, mert örömmel emlékszem vissza arra amikor negyedikben Egerben jártunk, vagy amikor Fertőrákosra mentünk a gimiből. És mi a helyzet a táborokkal? Jártál táborban gyerekként, fiatalon? Ha nekem legjobb emlékeket kellene megnevezni akkor biztos, hogy az első tízben benne lennének a táboros nyaraim. A sort Balatonvilágos nyitotta, ahol egy lánnyal kerültem "véletlenül" egy szobába, aki mai napig az egyik legjobb barátnőm. Aztán ott vannak a káptalanfüredi emlékek, ahol első sóderező köreimet tettem. (Tudjátok mi az a sóder, ugye? A körjáték, amikor énekeljük, hogy - "Sóder, sóder a lábam alatt aki itt a legszebb tőlem puszit kap." És milyen meglepő, a végén egy lány és fiú puszilkodnak.) És ott  van még a sorban Szorospatak és a csodás Kistolmács is, ahova nomádkodni jártunk. 
Most egy táborhelyet ajánlok nektek, kedves Szülők, Osztályfőnök! Hogy miért az ajánló? Nekem ezek a fenti fantasztikus élmények máig meghatározóak, szeretném, ha majdan az én gyereke(i)m is is táboroznának. Ehhez azonban kell egy szemlélet, egy hely, ahol ez megvalósítható. Tehát álljon itt most jó példaként a Balatonedericsi Gyermek és Ifjúsági Tábor, melyet a különlegesen nevű Tuttu Mikka- Makka Gyermek és Ifjúsági Egyesület üzemelteti. 
A tábort a zalaiak a régi matektábor néven ismerhetik. A Balatontól háromszáz méterre található, egyhektáros parkban, ahol óriási fák, nagy terület várja a táborozókat. A táborban 100 fő elhelyezésére van mód egy kőépületben és kilenc faházban. A faházak nagyobb részében fürdőszoba található és kétágyas szobák. A kőépületben 4-5 személyes szobák várják a fiatalokat. 
Kiknek alkalmas a tábor? Osztálykirándulásokra tökéletes, mert a főépületben harminc fő tud aludni. Tartozik egy nagy közösségi helyiség a házhoz. 
Ajánlom képzésekre és tematikus táborokra egyaránt. Mivel több kisebb terem várja az alkalmi foglalkozásokat. A kertben kültéri foglalkoztató, focipálya, mobil hálók, tűzrakóhely áll mindenki rendelkezésére. 
A tábor területén étterem üzemel, melyet a Balatonedericsi Gulyás Csárda üzemeltet. Ami nagyban szavatolja az ételek minőségét, mennyiségét. 

És essen szó az esztétikumról is. A tábor minden szobája színes, a hat faház felújítása ifjúsági kezdeményezés keretében történt, ami azt jelenti, hogy fiatalok pályáztak terveikkel majd egy háromnapos közösségi összefogás keretében felújították a faházakat. Festettek, fúrtak, faragtak, takarítottak. Ugye, hogy  ezek "a mai fiatalok" nem is olyan léhűtő banda, mint ahogy azt sajnos sokan képzelik. Önzetlenül dolgoztak annak érdekében, hogy később több száz fiatal élvezhesse munkájukat. Nagy dicséret illeti őket! 

 Balra a sarokban látható a főépület, melyet befutott a vadszőlő. A piros fehér faházak nyolc személyesek és fürdőszoba van bennük és kétágyas emeletes ágyas szobák. 
 A felújított faházakban kis közösségi tér is található, ahol beszélgetni, kártyázni lehet. Minden ágynemű, tiszta, új, figyelmesek látják, hogy IKEA-s.
 A főépületben 4-5 ágyas szobák vannak, és férfi- női zuhanyzó a folyosó végén. 
Tágas terek, teraszok, fedett foglalkoztató, tűzrakó, sportpályák várják a táborokat, kirándulókat. 
Keszthely, Tapolca, Sümeg nagyon közel vannak, ha kirándulásra, városnézésre, múzeumra vágyna a csapat. 

És végül az árakról is essen szó, merthogy manapság nagyon fontos kérdés, főleg a szülőknek. A táborban egy éjszakai szállás 1900 Ft/fő. Minden 10 diák után egy ingyenes éjszakát biztosítanak egy pedagógus számára. 
A napi háromszori bőséges étkezés költsége 2000 Ft/fő. 

Szeretettel ajánlom minden pedagógus, szülő figyelmébe a táborhelyet és az egyesület által biztosított költségtérítéses programokat is, ízelítőül: kézműves foglalkozások, környezetismereti vetélkedők, túravezetés. A programok költséges 500-600 Ft/fő.

Ha felkeltette érdeklődésed ajánlóm, akkor látogass el az Egyesület honlapjára.
Tuttu Mikka- Makka Egyesület

Mit szólsz a táborhoz? Szerettél táborozni? 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...