2012. március 1., csütörtök

Ajtók a világban

Amikor a házunk nyílászáróit választottuk egyértelmű volt, hogy a fa kerül előtérbe. Nem tagadom, az anyagi nyomás nagy volt, tehát nem választhattam volna egy félmilliós ajtót, mert éppen az tetszik meg. DE! Jó lett volna, van lehetőségem és nem csak abból a tíz, "egykaptafára" készült darabból kell választanom, amit mindenhol kapni lehet. 
Tudom, tudom, hogy ha az ember kitalál valamit, van konkrét ötlete akkor csináltassa meg. De az építkezés nyomása alatt, annyi, de annyi mindenre kell figyelni, hogy nem maradt már erre is energiánk. És tény, hogy így sokkal egyszerűbb és olcsóbb is volt. 
Mutatok néhány ajtót a nagyvilágból, amik nekem valamiért megtetszettek. Ezek segítségével most biztosan össze tudnám gyúrni, álmaim bejárati ajtaját. 
Remélem, hogy segítségére lesz azoknak összeállításom, akik most építkeznek. Akik meg nem, ők nézegessék csak, vágyakozva. Én is ezt teszem. :)
 Régi bérház dupla szárnyú ajtaja színekkel felerősítve. 
 Remekül megoldották, hogy maga az ajtó tömör, de az oldalvilágítók elég fényt engednek az előszobába.
 Mondjuk egy pincére. 
 Az ajtó csodás, de emellett a járda, a vadszőlővel befutott ház is lenyűgöz. 
 Fazola is megirigyelné. Nagyon jók az arányai. 
 Fel kell újítani! Nem szabad, hogy kárba vesszen. 
 Színkavalkád. 
 Tetszik az osztása. Nekem ez már túl kopott, gyorsan lefesteném.
 
 Itt is oldalvilágítók vannak, de a sárgával. Hangulatosa a szimmetria. 
 Ez a szín csodás! Én biztosan ilyet szeretnék a házamra. 
 Vajon ki lakik itt?
 Egyszerű, de a sok növénnyel hangulatos. 
 Az áhított gazdasági bejáróm ajtaja lehetne ilyen. 
 Emeletes házba, lakáshoz. 
  Szívesen megszállnék itt néhány éjszakára. 
 Hátsókijárat. 
 M, mint Mami. Mama ház. 
Nekem tetszenek a kopogtatók. 
Melyik a kedvenc ajtód? Melyiket szeretnéd a házadra? 

2 megjegyzés:

  1. 6-os sárgába teljesen beleszerettem!!! Húúú..micsoda összeállítás! Ha jól látom Te is el tudod képzelni az életed műanyag nélkül! ;-)
    Csak aki már építkezett vagy felújított az tudja csak mekkora dilemma a bejárati ajtó kiválasztása! Ár-anyag-küllem...sajnos legtöbbször nem állnak egyenes arányban. :( Nekünk szerencsénk volt. Kovácsoltvas-fa-üveg-megfizethető ár.
    Úgy érzem egy kicsit azért képet ad Rólunk annak aki először tér be Hozzánk-ezért nem mindegy, hogy tucat ajtód van-e vagy van-e rajta vmi egyedi. Csak sajnos a szűk buksza sokszor észhez téríti az ember lányát az álmodozás közepette! :)

    VálaszTörlés
  2. Nekem a piros az abszolut befutó ! Nem is a színe, hanem a formája miatt. A felső, osztott üvegezés a szívem csücske. Nekünk is fa ajtónk van, ami sajna kicsit tucat, egy barkácsáruházból származik. De magunk pácoltuk, így mégis kicsit csak a miénk :-) És osztott üveges...szóval azért nagyon is szerethető ! Nálunk fel sem merülhetne a műanyag nyílászáról gondolata ....

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...