2011. december 15., csütörtök

Könyvek Karácsonyra- Ajánló

Könyvet adni szerintem jó dolog karácsonyra, főleg olyan könyvet, amit tudni lehet, hogy az illető szeretne, vágyik rá vagy valamiért érdekes lesz számára. Olyan mérhetetlen nagy a könyvek piaca, hogy mindent megvenni, elolvasni nem lehet. 
Most arra teszek kísérletet, hogy segítsek néhány "tipikus" ajándékban. A tipikus jelzőt abszolút nem pejoratív értelemben írtam, mert én szinte mindnek örülnék. Most az alkotós, gasztronómiai könyvek között válogattam. De az ajánlómat szeretném még tovább folytatni. Hangsúlyozom, hogy az ajánlóért semmilyen ellenszolgáltatást nem kapok, ez egy teljesen szubjektív válogatás, melyet a Alexandra Online kínálatából állítottam össze. Azért innen ajánlok most, mert hihetetlen akciókkal várják a vásárlókat.
 Ajándékok a konyhából. Ajándék nagyinak, nagynéninek mindenkinek, aki szeret főzni, ajándékozni. Megnéztem élőben is ezt a könyvet, vastag, szép kiadás. Az alapreceptek is benne vannak, de találtam néhány különlegességet is. Jó csak lapozgatni is, de alkotásra sarkall.

 Ajándék unokahúgnak, gyereknek 8-11 év között. Én mindig is szerettem a készítős ajándékokat, könyveket. Most összegyűjtöttem néhányat, amit szívesen adnék ilyen korú gyereknek. De nagyon fontos, ha ilyen jellegű könyvet, könyveket vásárolunk, akkor egyből vegyük meg legalább a minimális anyagszükségletet is, hogy karácsony másnapján már ne rágja le a gyermek a körmét, mert annyira szeretné kipróbálni, amit a könyvben látott. Így lehet igazán teljes az ajándék. 
Ékszerparádé gyöngyökkel, Origami, Nemeztárgyak. Mindegyik könyv 1274 Ft, ha megvesszük hozzá az alapkészletet, gyöngyök, kapcsok, damil, papírok, nemez, akkor technikánként 3000-4000 Ft között tudunk maradni és akkor már egy kész szettet adunk.




A családi otthon, című lakberendezéssel, otthonteremtéssel foglalkozó könyv, inkább pasiknak vagy praktikus otthonteremtőknek íródott. Jó ajándék lehet építkezőknek, de akár nem olyan közeli barátnak is, mert nagyon- nagyon olcsó! A 70%-os leárazásban most csak 1350 Ft, ez a majd 150 oldalas színes könyv.

Ügyes kezű és kertészkedős pasiknak, nagypapának remek ajándék lehet a Rusztikus kerti bútorok című könyv, nem céltalanul, mert hogy reménykedhetünk, hátha valamit megcsinál nekünk belőle. Szintén nagy leárazás alá esik, most csak 999Ft. 





Tudom, hogy nagyon hülyén hangzik az a szó, hogy üdvözlőlaprendező. Én sem néznék meg semmit, aminek ilyen neve van! DE, ezt mindenképpen meg kell vizsgálnod alaposan, ha szereted a gyönyörű képeslapokat, ha szereted a dolgaidat rendben tartani, szeretsz listákat írogatni. A könyvben minden hónaphoz két csodás képeslap és boríték van. Elméletben azokat kellene elküldeni és a könyvbe rendezhetnénk az abban a hónapban kapottakat. Hát én nem szoktam ennyit kapni, de ez a könyv csak a képeslapokért is megéri az árát. 999 Ft, a 24 képeslap, amin vidéki életképek, állatok vannak. Meleg színek, de nem giccses. Gyerekszoba vagy vidéki konyha falára is tökéletesek bekeretezve.Ajándékba kolléganőnek, barátnőnek, akár gyermeked tanárának is javaslom, de egyet magadnak is rendelj! 


Praktika sorozat egyik új eleme a Szívhez szóló ajándékok könyv, melyből a  varrás, hímzés technikát sajátíthatjuk el. Tetszik benne, hogy külön feltünteti a kezdő és haladó feladatokat, így nem futunk bele a legnehezebbe, ha amúgy még egy csomót is nehezen kötünk. 3137 Ft, de sok szép és újszerű dolgot láttam benne. Csak olyannak vegyük meg, aki tényleg szokott kézimunkázni, mert különben csak porfogó lesz.

Én szeretem a Stahl sorozat könyveit, egy 2008-as kiadást adhatunk most nagyon olcsón, 1140 Ft, az éppen a sütés- főzés iránt érdeklődő tinédzser lányunknak, vagy rokonunknak. De bárkinek megvehetjük, aki szeret sütni. Minden recept nagyon érthető, elkészíthető, világos. 


Olajok és ecetek lexikona egy kis csemege, ez a kisalakú könyv, a maga 300 oldalával mindent tud, amit egy amatőr, de nagyon érdeklődő otthoni szakács tudni szeretne. Most hihetetlen áron, 499Ft-rt lehet a tiéd, vagy akinek szánod.


Hogy tetszett az ajánlóm? Te mit szeretnél kapni ezek közül?

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jó ötlet ez az ajánló!!! Köszönjük! Várom a folytatást is...

    VálaszTörlés
  2. Én a muffinos,és a kézimunkázós könyvet látnám szívesen a karácsonyfa alatt!:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...