2011. december 22., csütörtök

Karácsonyi nagytakarítás IV. - Finish expressz

Tudok ám magyarul is írni, nem csak idegen szavakat puffogtatni, úgy mint finish és expressz. A mai összeállításom segítség lehet azoknak, akik végig csinálták a négy hetes karácsonyi nagytakarítás programot, de azok is találnak benne hasznos tanácsokat, akiknek csak villámgyors takarításra maradt ideje, kedve, energiája.
Csapjunk is bele, mert nincs sok időnk. Már csak két nap és csönget az angyalka.
Ha családod van és te fogadod a vendégeket, akkor nagyon sok feladat vár még rád, a takarítást próbáld a főzés, csomagolás, saját szépítkezés közé valahova beilleszteni. De a lényeg ne izgulj, úgyis minden meglesz!

1. Konyha: a hűtőszekrényre az ünnepek alatt nagy feladatok várnak, ezért mindenképpen takarítsd ki előtte. Nem kell leolvasztani, ha arra már nincs idő, a szerencsésebbek No Frost hűtővel rendelkeznek. (Erről majd egy későbbi bejegyzésben írok, ha valaki hűtő vásárlás előtt áll csak ilyet vegyen! Egy álom!) . Csak pakolj ki mindent és dobáld ki a lejárt, kétes eredetű dolgokat, mosd le meleg vízben a polcokat. Így látni fogod, hogy mid van otthon és mi az ami még mindenképpen kelleni fog.

Sütő és tűzhely takarítása. A sütés, főzés biztosan rajtuk is nyomot hagy, ezért egy alapos pucolás tutira rájuk fog férni. Meglátod a csillogó tűzhely csak úgy vonzza majd a tekinteteket.

Mosogató. Lehet, hogy paranióisnak tűnök, de nekem ez az egyik mumosom a házakban, lakásokban. Szerintem a világ legnagyobb baktérium telepe, állandóan nedves, jó sok kajamaradék van mindig. Tehát sikálásra fel! Alaposan fertőtlenítsd ki és 23-án éjszakára mehet bele egy adag lefolyótisztító is, nehogy már pont az ünnepek alatt legyen valami dugulás, büdös szag a konyhában. A mosogatószivacsot legkésőbb három naponta cseréld ki! Tudom, hogy nem környezettudatos, de nem tudod fertőtleníteni sehogy, mindig nedves, mocskos. A cserélés között is törekedj rá, hogy amíg nem használod legalább megszáradjon. 

És végül a pult, próbálj minél kevesebb dolgot elhelyezni rajta, így lesz esélyed, hogy a tálalás során tudod valahova tenni a forró tepsit. Jól sikáld le.

2. Fürdőszoba: a szokásos, mosdó, kád-zuhany, WC hármas most is alaposan sikáld ki, fertőtlenítsd le. Ha vendégeid jönnek éjszakára, akkor mindenképpen tegyél ki látható helyre tiszta szivacsot, tisztítószert, ha fürdés előtt- után valaki ki akarja takarítani, legyen rá lehetősége. (Ez nem ciki!) Gondoskodj róla, hogy legyen otthon elég WC papír is ha sokan jönnek hozzátok.

3. Portörlés: a lakás látható helyire koncentrálj most. Jöjjenek a polcok, asztalok, kislámpák. A mottónk csak gyorsan, csak gyorsan. 

4. Porszívózás: az egész lakásban szívd fel a port, koszt, ahol a papok táncolnak.

5. Moss fel mindenhol.

6. Pakolj el a látható helyeken, ne heverjenek szanaszét játékok, könyvek, magazinok. Próbáld a rendezettség látszatát kelteni. Ha valami végképp nem megy, akkor fogj egy nagy dobozt és tedd bele, majd vidd le a tárolóba vagy a garázsba. Ne feledkezz meg róla az ünnepek után!

7. Húzz tiszta ágyneműt az egész családnak! Ha vannak ünnepi ágyneműitek, akkor azokat, ha nincs akkor a kedvencüket. Mindenki hálás lesz érte. Ha hálóvendégeid jönnek, akkor az ő ágyneműjükről is gondoskodj előre, ne este kelljen keresgélni. Ki is készítheted nekik, törölközőket is tegyél mindenképpen, esetleg papucsot.

Nézzük a feladatokat képekben:
1. Konyhai feladatok.
2. Fürdőszoba
 3.Töröld le a port és porszívózz fel.
 5. Moss fel!
6. Pakolj el a látható helyeken.
7. Húzz tiszta ágyneműt az egész családnak!

Hasznosnak találod az összeállításomat?

1 megjegyzés:

  1. Szeretem az ilyen bejegyzéseket, motiválnak:) Így leírva minden olyan gyorsnak és egyszerűnek tűnik tényleg,és a képek pedig igen meggyőzőek!!!! :D

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...