2011. december 4., vasárnap

Karácsonyi nagytakarítás 2. Tiszta kilátás!

Ha a múlt héten elkezdtek a szekrények rendbetételét, ahogy a Karácsonyi nagytakarítás 1. Előkészületekben írtam, akkor ha még nincs is tökéletes tisztaság az otthonodban, akkor is legalább a helyiségek nagy részében legalább rendezett szekrények lakoznak. Most már csak az a cél, hogy a rendes szekrényeidet meg is tartsd egészen karácsonyig, sőt ha lehet még tovább is. Tudom, ne legyenek hiú ábrándjaim, nálam is egyszer csak felborul az egyensúly és újra egy- egy nagy rendrakásra van szükség a szekrény-fronton. 
Erre a hétre a mottónk az lesz: Tiszta kilátás! Ugye már sejted, hogy mivel töltjük a szabad óráinkat vagy egy kiadós napot? Igen, igen! Nem lehet halogatni, néhányszor meg kell csinálni az évben. Ez pedig az ablakpucolás! Meglátod, ha a szobában nincs is még tisztaság, akár pókokkal osztozol otthonod légterén, ha tiszták, fényesek az ablakaid máris sokkal tisztább érzete lesz az egész háznak. A feng shui és más térrendezési rendszerek szerint is, az ablakok, a bejárati ajtó a kapcsolatunkat jelzi a külvilággal. Tehát, ha tiszta, kilátható, átlátható az üveg, akkor remélhetjük, hogy emberi kapcsolatainkban is a kiegyensúlyozottság lesz a mérvadó. A heti feladataink, amiket végezhetünk egy nap alatt vagy akár elosztva is, a lényeg, hogy ne vigyünk át a jövő hétre semmi az elvégzendők közül. Így biztosított csak, hogy karácsonyra tényleg ragyogjon az otthonunk, és mi is legjobb formánkat hozzuk. 
1. Mossuk le az ház, lakás összes ablakát! Az üvegeket kívül belül, az ablakkereteket, ha van akkor a redőnyt is, esetleg spalettát. 
2. Mossuk ki a függönyöket. Azokat amiket nem kell vasalni, akár vizesen is felakaszthatjuk az ablakra. Így jó illat is lesz az egész házban. 
3. Mossuk le a bejárati ajtót kívül belül.
4. Mossuk le a ház összes ajtaját. A kilincsekről se feledkezzünk meg, fényesítsük ki őket. 
5. Ha már megy a mosógép, akkor a kisebb rongyszőnyegeket is dobjuk be vagy egyéb lakástextileket. Pl: fürdőszobai szőnyegek vagy ágytakarók. 
6. Végül tegyünk rendet a bejárati ajtó előtt, hogy ne csak a tiszta ablakon érkezzen pozitív energia a házba, hanem a bejárati ajtón keresztül is. 

Tudom, hogy ezek a karácsonyi nagytakarítás legnehezebb feladatai. De valamikor meg kell csinálni ezeket is. És gondolj rájuk úgy, hogy milyen szuper, hogy nem karácsony előtt néhány nappal billegsz majd a létra tetején csavarókkal fejeden. Készen leszel hamar és akkor legalább már nincs rá gond. 
Csak ügyesen!!! 

1.Mossuk le a ház összes ablakát. Ugye milyen jó, hogy neked nincsenek ilyen osztott és magas ablakaid?
2. Mossuk ki a függönyöket.
3. Mossuk le a bejárati ajtót kívül, belül.
4. Mossuk le a házunk, lakásunk összes ajtaját. A kilincsekről se feledkezzünk meg!

5. Mossuk ki a kisebb szőnyegeket, ágytakarókat.
6. Tegyünk rendet a bejárati ajtó előtt is, hogy harmonikus kép fogadja a hozzánk érkezőket.
Tudom, hogy ez a legnehezebb hét, nekem is erőt kell vennem magamon, mert kifogást keresni mindig nagyon könnyű. De én belevágok és megcsinálom. És te velem tartasz?

2 megjegyzés:

  1. Nagyon szép képeket hoztál Lili! Attól tartok a menetet nem tudom tartani és minden a karácsony előtti utolsó hétre marad! :( Rájöttem, hogy felesleges terveznem előre bármit, mert úgysem úgy jön össze....pl. nem volt betervezve kisfiam betegsége, majd az enyém, hogy két napot továbbképzésen kell töltenem, hogy két szombaton kötelező túlórára be kell jönnöm dolgozni decemberben stb. stb....hát így állunk. De attól még jó olvasni, hogy van aki ilyen "Bree" (Született feleségek) stílusban, összeszedetten és tökéletes precizitással tudja vezetni a háztartást. Én még ettől állati messze vagyok! :(
    De nem adom fel! :))

    VálaszTörlés
  2. Fróni, remélem, hogy már jól vagytok! Tudod, ez egy ajánlás, egy lehetőség, amit én megpróbálok betartani most, vagy legalábbis eltervezem, hogy betartok, de csak azért, hogy az ünnep előtt ne legyek szétesve teljesen. (Akkor még csomó dolgom lesz, amik már fix programok.)
    Nem vagyok Bree, sokkal inkább Linette, aki néha szeretne Bree lenni, de van hogy Suzanne-re hasonlít leginkább. :D Próbálok, törekszem, hogy megy, azt nem állítom. Fróni, ez csak egy bejegyzés!! Tudod, hogy nem ez számít! :D :D Szeretet legyen és egészség, akkor már minden van! :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...