2011. április 13., szerda

Meglepetés Virágok és Kertek

A családi fáma szerint, úgy egy éves korom körül ültem a járókában és órákat el tudtam azzal tölteni, hogy a hetvenes évekbeli német Burda újságokat tépkedtem apróbbnál apróbb darabokra, közben néni-bácsi- baba kifejezéseket hallattam. Anyukám, ha akart egy kis nyugit adott nekem egy Burdát és tudhatta, hogy el leszek jó darabig. Ha most kapok egy lakberendezős újságot  a hatás közel azonos, de most nem szoktam mondani néni- bácsi, sokkal inkább: Jaj, de jó!
Máig megmaradt a lelkesedésem a színes magazinok iránt. Hogy milyen magazin stádiumaim voltak? 
Hát nézzük csak. Ifjúsági Magazin, Bravó, Maxima, Nőklapja, ami mai napig tart, majd jöttek a saját lakberendezősök, azok amiket tényleg már magamnak vettem, mert szerencsés voltam mindig is, ugyanis nálunk otthon mindig akadt egy Lakáskultúra vagy Mi otthonunk. Na, szóval rákattantam a SzépLakra majd minden külföldi újságra. Hogy mi az abszolút favorit? Wohn Idee (Ízelítő itt). Ez azért is vicces, mert semmit nem tudok németül, de rajtam az igazi motíváció látszik ugyanis el is szoktam őket olvasni annak ellenére is, hogy nem értem. Szépen minden más nyelvtudásomat és grammatikai tudományomat bevetve próbálom lefordítania  szövegeket. Szótárt nem használok, csak a családom tagjait kérdezgetem, hogy ez vagy az a szó mit jelent. Vicces nagyon, mert általában a kiejtésemből még a szót magát sem ismerik fel. Ebből is következik a párhuzam, hogy én képes lennék egy nyelvet megtanulni egy jó újságért, ahogy a hatvanas években fordították a magyar fiatalok Beatles számait..
Szeretem még a Kiskegyed Otthonát, Verandát, Mi Otthonunkat, Szép Lakot, Lakáskultúrát. 
Aztán az évek múlása mellett kialakult nálam a kertek szeretete, ezért egyik születésnapomra úgy két-három éve kaptam egy 1 éves Csodakert előfizetést, ami az egyik legjobb ajándékom, mert még mai napig tart. Minden hónapban megkapom ezt a gyönyörű magazint. Köszönöm Anyu! 

Hosszú bevezetőm után egy magazint szeretnék nektek ajánlani, nagy meglepetés nincs, mivel a címben elárultam, hogy miről is lesz szó: Meglepetés Virágok és Kertek.

Abszolút rést talált a Meglepetés a piacon ezzel a tavaszi különszámmal. A papír minősége nem egy nagy durranás, de ezzel a negatívumokat el is mondtam. 
Tehát most jöjjön a sok- sok jó, amit szeretnék kiemelni. 
Pontokba szedem, mert nem akarok mindent leírni, majd amikor megveszed, akkorra is maradjon valami izgalom.
  • A magazin közepén található egy kivehető fűszernövény melléklet, ami bemutatja a legfontosabb növényeket és azok felhasználási lehetőségeit. 
  • Foglalkozik egy cikk permakultúrával (Itt olvashatsz róla). Ami annyit tesz röviden, hogy mit mi mellé ültessünk, hogy a növényeknek és nekünk is jó legyen. 
  • Hat oldalon ismerkedhetünk MAGYAR kertészek, gazdák és hobbikertészek ültetési szokásaival, terveivel, sikereivel. Szeretem, ha magyar dolgokról, ha a "mi ügyeinkről" írnak egy magazinban. 
  • A képek egy részét már ismertem, mert az általam már emlegetett Wohn Idee magazinban láttam őket, de ennek ellenére vagy épp ezért nagyon szépek. 
  • Hazai celebek kertész szokásairól is megtudhatunk többet: Csonka András, Medveczky Ilona, Détár Enikő, Havas Henrik.
  • 60 oldalon keresztül érdekes, tartalmas, sok információval és kevés reklámmal találkozhatunk. (A reklámok is a témába vágnak: szerszámok, növényvédőszerek, kerti díszek. Ha jól számoltam alig 5!! hirdetés van a magazinban, ami azért sajnos már nem megszokott, de én nagyon díjazom!)
 És végül még egy jó hír, a sok érdekes cikket és tanácsot mindössze 250 Forintért olvashatod el.
Felkeltettem az érdeklődésed a magazin iránt?

1 megjegyzés:

  1. Fel!
    Minden nap megnézem a boltban ott van-e még a polcon. De a Csodakertnél biztos nem lehet jobb, hát továbbmegyek. Az árát már meg sem néztem... ha ezt előbb tudom!!!
    Na megyek, ha ott mosolyog még Détár Enikő, hazahozom!!!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...