2012. november 19., hétfő

Ősz a kertünkben - saját fotók

A fotók két hete készültek, akkor olyan sok minden volt, hogy elfelejtettem megosztani veletek. Most napsütésnek még híre- hamva sincs. De jó nézegetni a kellemes őszi képeket. Gyertek velem, nézzetek körül a kertünkben!
Betakarítottam néhány fűszert, gyógynövényt a fűszerkertemből. És meglepetésként egy kis málnát is.  A kosárat én készítettem tavaly egy kosárfonó tanfolyamon. Imádtam, írtam már az oktatónkról korábban is. Itt elolvashatod.
Ezerrel hullanak a levelek, legjobb módszerünk a mulcsoló-fűnyíró, a nagy benzines Husqvarna gépnek van olyan funkciója, hogy összeaprítja a levelek. Így egyszerre lesz rendezett a kert és visszajut a tápanyag is.
Novemberi málna. Semmi nem látott permetezést!
Tea készül belőlük.
Mostanra sokkal kevesebb levelünk van már. Ezt látom a nappalinkból. A körtefa köré fontam vesszőből egy kis ágyást, amiben évelő virágok vannak.
Az elmaradhatatlan kerti kellékek: csizma, kesztyű és metszőolló. Lassan elpihennek télre, de tavasszal új erővel hasznosítom őket!

Hogy tetszik?

5 megjegyzés:

  1. A legszebb,leghangulatosabb udvar kicsiny falunkban. Ahányszor elmegyek arra mindig irigykedve nézek be az udvarotokba. Milyen jó lehet nyáron a fák árnyékában piknikezni, vagy télen milyen szépséges lehet, mikor mindent hó borít. Nagyon tetszik! :)

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű nagy fáitok vannak. A fűszeres kosár is gyönyörű! A málna ízét pedig szinte érzem a számban. :-)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon köszönöm lányok a kedves szavakat!! Móni, Pilise Nóri gyertek át egyik hétvégén! :D :D Szívesen látlak titeket!! Megbeszéljük, jó? :D
    Lili

    VálaszTörlés
  4. És szerdán élőben is fogom látni ezt a hatalmas és gyönyörű keretet! A munka tudom nagyon sok vele, de az élvezet minden pénzt és energiát megér!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...