2012. november 8., csütörtök

Kézműves szobák- alkotó stúdiók

A karácsony közeledtével egyre több kézműves ötletet gyűjtök. Rendezgetem a soraimat, hogy kinek mit varrjak, fessek, főzzek, készítsek, hogy mindennel idejében meglegyek, és a megajándékozott örüljön is neki.
Ahhoz hogy minden igazán flottul (szép magyar szó) menjen az alkotó-sarokban sem árt ha rend van. Akkor tényleg pillanatok alatt lehet készíteni valamit, csak odanyúl az ember, mert tudja, hogy ott mit tart és már mehet is a munka. 
Nem állítom, hogy nálam ilyen rend és makulátlanság lenne a kézművesség terén, sőt...
Ennek ellenére kellemes ezeket gyönyörű műhelyeket, alkotó stúdiókat nézegetni. Tudom, hogy ez "tiszta nyugat", ahogy a hetvenes- nyolcvanas években volt szokás mondani, és sajnos a mai Magyarországon igazán keveseknek adatik ilyen hobbiszoba.
Több professzionális munkahely,  valódi stúdiók, ahol alkotni vágyó vendégeket is fogadnak.
Nem mondom, hogy könnyű dolgom lenne, ha valaki azt ajánlaná, hogy egyet választhatok és az a házunkban terem. Nagy lenne a dilemma, válasszak a szoba kinézete alapján? Esetleg a benne található kézműves kellékek, eszközök alapján? Még gondolkozom egy kicsit a döntésen. De kíváncsi vagyok a te véleményedre is, te melyiket kéred?
Varráshoz minden egy helyen.
Színes sarok.
Ez az asztal és a kosarak, a szék, a szőnyeg is tökéletes szerintem.
A szoba itt semmiség, de a kellékek! Látott már valaki ennyi nyomdát egy helyen? Én még soha! Imádom. És a dombornyomógép, a vágógép, jaj.
Praktikus, de én nem ezt kérem.
Teljesen megvalósítható, akár a hálószoba sarkában is.
Stúdió, megannyi technikára..
Kevéssé kimódolt, de nagyon kellemes hangulatú.

Oktatásra.
Szeretem a türkiz és piros párost.

Akár az enyém is lehetne.
Sikerült választani? Nem volt könnyű döntés, ugye?

Forrás

Otthoni irodák témáját dolgoztam fel ebben a bejegyzésben. ITT.
Nincs elég helyed? Akkor alakíts ki irodát egy szekrényben. Bejegyzést ITT olvashatod.

3 megjegyzés:

  1. Foltvarráshoz,varráshoz egyértelműen az 1.kép a legjobb.Minden kéznél van,nagyon tetszik.Már évek óta alakítgatom az én kreatív-káosz szobámat,ami egyben a mosókonyha is.Sokáig ott vasaltam,de ma már nem.Majd ha megmutatható lesz,akkor valószínüleg felteszem.
    Nehézséget okoz nálam,hogy 3 ajtó nyílik ebből a helyiségből ,kicsik az ablakok.Nagyon sokat töröm afejem,hogyan lenne a legjobb.Szerencsés vagyok,hogy van egy ilyen helyiségem,igaz,évtizedekig vártam rá.
    Ja! Hímzősnek a karosszékes tetszik.

    VálaszTörlés
  2. Sajnos én nem találtam közöttük álmaim kézműves szobáját, de bármelyiket elfogadnám, aztán kialakítanám magamnak. Azt hiszem túlzóak az igényeim. Hogyan is lehetne egy virágkötő sarkot, egy csuhéműhelyt, egy foltvarró, vagy éppen képalkotó szobát, vagy sarkot kialakítani? Ezért aztán mindenre marad a konyha asztala.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Éppen most gyártottam címkéket a legfontosabbakról,próbálok rendet tenni már évek óta..) Időnként sikerült,. aztán valami mindig felborította és káosz lett.Címkék: foltvarrás, xszemezés, horgolás.
      De újabban bútorfestés is,de ebből nincsen még sok cuccom.A legtöbba rongyom..)

      Drága Otthonzalában! Tudod,hogy van szóellenőrzésed? Feltétlenül szükséged van rá? Elég nehéz kommentelni,bocsi!

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...