2012. március 25., vasárnap

Rusztikus spanyol nyaraló

Nem jártam még Spanyolországba, de vágyódom oda. Nektek is vannak helyek, ahova filmek miatt szeretnétek eljutni? Mert megfogott egy hangulat, egy zeneszám és olyan erős érzést hagyott maga után, hogy egyszerűen tudod, hogy el kell, hogy juss oda. 
Így vagyok én is ezzel, a film sem titok. Pedro Almadovar: Mindent anyámról című alkotása, az melynek hatására el kell, hogy látogassak Madridba, Barcelonába és talán még La Corunaba is. A most bemutatott nyaralónak a kiegyensúlyozottsága, a meghittsége, nyugodtsága egyáltalán nem hasonlít a filmben látott otthonokra, enteriőrökre. De ez mit sem számít, ez a nyaraló fantasztikus! Andalúzia déli részén található, igazi falusias nyaraló. Durvára vakolt falak, látható gerendák, rusztikus fabútorok, antik és épített bútorok ízléses keveréke. 
A teraszon. Fonott székek, nagy beszélgetések és finom vacsorák helyszíne. A régi varrógépláb asztalként kapott helyet. Minden teríték mellé kis pohárban egy- két szál vadvirág áll. 
Mennyei kilátás a hegyekre. 
A mediterrán éghajlaton az itt őshonos növények burjánzanak. A háttérben az óceán lenne?
Egy másik pihenősarok a szabadban. Jobbra látható, hogy a hidegebb napokra is gondoltak és kültéri kandalló várja, az akkor pokrócba burkolózó pihenőket. 
Meszelt falak, kőburkolatok szabálytalan élekkel. A spaletták itt nem a kíváncsi szemek elől, hanem a tikkasztó meleg elől védenek. 
Mázas spanyol kerámiák. 
Az épített polcon az éppen aktuális kedvencek kaphatnak helyet éjszakára. 
A hálóba is talpat hűsítő kő került. Az antik éjjeliszekrény, a lámpa csodásan mutat a gazdagon hímzett falvédő és párnák társaságában. 
 
Az épített bútorok praktikusak, egyszerűek és nagyon esztétikusak. A szekrény maratott ajtajai régi szekrényről kerültek ide. 
A burkolaton jól látható a folyosó szabálytalansága. 
A nyaralóban több helyszínt is berendeztek a meghitt beszélgetésekre. Itt arra panasz nem lehet, hogy nem volt hely, beszélgetni. Az épített kanapéra kényelmes párnák kerültek, akár délutáni alvás helyszíne is lehet. 
Spanyol csempék remeke. 
Ha felfrissülésre vágyik az ember, nem kell sokáig sétálnia a teraszos kialakításnak köszönhetően néhány lépés már csobbanhat is. Itt a medence. 

Hány hétre szeretnél maradni? Melyik a kedvenc helyed, tárgyad belőle? 

4 megjegyzés:

  1. Húúúú...wooow...hááát..nem is tudom mit mondjak! Ez gyönyörű!!!!!
    Azok a csempék a fehér a falon és a háló beépített szekrénnyel, a másik hálóban a hímzett falvédő..a napsütés, a színek, a virágok....őrült jó!!!! Köszi!
    Bármikor hajlandó vagyok elmenni ide---csak kérem VIGYEN EL VKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  2. csatlakozom az elöttem szolohóz:)

    VálaszTörlés
  3. Én már voltam Andalúziában... És ezért kell még elmennem oda! Gyönyörűek a képek! Köszi!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...