2014. június 20., péntek

Színes kiegészítők a vidám, norvég otthonban

Már régen túl vagyunk szerencsére azon a divaton, amikor is, csak egy- maximum két szín lehet az öltözékünkben. Már senki nem rökönyödik meg a pink-zöld pároson, vagy a piros- sötétkék összeállításon. Kombinálhatjuk akár az öltözékünkben, akár az otthonunkban a színeket bátran! Bizton állíthatom, hogy sokkal fiatalabbnak, vidámabbnak fogunk látszani és talán magunkat is érezni, ha színesben járunk. Az pedig, hogy a lakásunkban, otthonunkban vannak színek, melyektől jobb kedvünk lesz nekem alap. Természetesen továbbra is szeretem a fehéret, a szürkét, a fa minden árnyalatát, de most nyáron nem akarok csak fehér otthonokat bemutatni, ahogy múlt heti bejegyzésemben elkezdtem, ezt a színes vonalat szeretném követni, legalábbis az idei júliusban biztosan. Remélem, hogy nektek is tetszenek a színek!
Norvégiában, Svédországban nagyon sokan fordulnak mostanában a színes kiegészítők, a színes életvidám tárgyak felé. Hódít a vintage, a DIY mozgalmak soha nem látott népszerűségnek örvendenek. A jóléti társadalmak lakói újra felfedezik a hatvanas évek hippi életérzését, a bohémságot, ha máshol nem hát otthonaikban. Most egy ilyen vidám, színes, impulzív norvég otthon mutatok be nektek!

 Gyönyörű ez a kék szőnyeg. A lépcsőfeljáró mellett kellemes kis laptopasztalt alakítottak ki. A konyha igazi színkavalkád, a megannyi színes tányérral, kiegészítővel. A pink kosarak, a szőnyeg és a mosogató a kedvencem.
 Az étkező nagyon hosszú asztala hatalmas baráti vacsorák helyszíne.
 A konyha egyik ékköve a Smeg hűtő, ami minden lakberendezés iránt érdeklődő álma.
 A nappaliba a klasszikus fehér Ektorp kanapé és fotel került. A régi dohányzóasztalt és a vitrines szekrény egy részét halvány mentára festették. A színes párnák adják a szoba energiáját.
Bepillantás az előszoba- halba. A tapéta és a szőnyeg mesés!
 Az otthon két legmerészebb megoldása, ez a stucclámpa, mely szerintem igazán giccs, de ki mondja meg, hogy hol a határ a designe és a giccs között, néha karöltve járnak az unokatestvérek. Azonban a WC-be került keleties, piros tapéta igazán ütős és vagány választás.
 Szeretem a szép zacskókat, de nem használnám őket egy szoba dekorációjaként, valahogy sznobságnak érzem, ha zacskóval villogok. Azonban a monogramos párnával szívesen vagánykodnék.
A törpe vajon vicc? A pléh, gazdagon beültetett virágtartó mindig nyerő nálam.
A színes, vidám otthon házigazdái sem lehetnek búskomorak. Igen, ez a mosolygós anyuka és kislánya élnek ebben  norvég otthonban. 

Hogy tetszett? Mi fogott meg ebből a házból? Van, amit elfogadnál otthonra?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...